I sommers gik min mand helt ned. Med stress. Han fik så travlt på arbejdet, at hans krop bare sagde stop! Stop nu. En dag fik han en voldsom hjertebanken og blev meget angst. Han blev kørt på hospitalet af en kollega, og heldigvis kunne de se på kardiogrammet, at han ikke har fået en blodprop eller et hjerteslag. De anbefalede, at han blev på hospitalet i en dag, så de kunne holde øje med ham.
Jeg var bange
Jeg blev naturligvis meget bange. Og ked af det. Ulykkelig. Min mand. Han er alt for ung, til at få stress, eller hjerteslag. Det sker ikke for os, tænkte jeg. Men det gjorde det jo. Han kom hjem og blev sygemeldt med stress i nogle uger. Den første uge gik han bare rundt herhjemme og lavede ingenting. Det var sådan set ikke så slemt. Man kunne slet ikke mærke på ham, at han havde stress. Men efter en uge, så begyndte han at kede sig. Og han begyndte at få dårlig samvittighed over bare at gå herhjemme og lave ingenting. Han begyndte at blive nervøs, og han kunne ikke sove om natten.
Lægen anbefalede stresscoaching
Vi ringede til vores læge, som fortalte, at det er en meget normal reaktion efter den oplevelse, han havde haft på hospitalet. Han anbefalede dog også, at vi kontaktede en stresscoach. Som han sagde: ”Stresscoaching kan gøre underværker. Jeg har set det flere gange.”
Vi kontaktede en stresscoach – en med en god uddannelse i stress coaching, og min mand begyndte på et behandlingsforløb sammen med ham. Det hjalp. Efter et par samtaler med coachen begyndte min mand at slappe af igen. Han fandt tilbage til sit gode sovehjerte, og jeg begyndte at få tillid til, at han ville kunne vende tilbage til sit arbejde. Det kunne han også. Til at begynde med på nedsat tid. Han er nu oppe på at arbejde 4 dage om ugen. Og det vil han sådan set gerne blive ved med. Vi var bare så heldige, at han fik den gode coaching, han havde brug for!