På mit studie har vi en tradition, der går ud på, at vi bruger 2 uger af vores ferie på at prøve noget HELT andet end det beskyttede liv på universitetet. Det kan man så mene om, hvad man vil, men jeg synes egentlig, det er en god ide. Mange studerende forlader universitetet efter mange år helt uden berøring med verden udenfor, så jeg tror sgu, det er sundt at komme lidt ud og bruge hænderne i stedet. Og det kom jeg da også. Som brolægger!

Benhårdt men givende

Jeg mødte op mandag morgen klokken 7, og jeg blev mødt af en flok gæve gutter med overarme som mine lår. Det giver nok muskler at arbejde med den slags. Nå, men jeg startede ud med at være i et team med 3 andre, og vores første opgave kom faktisk lidt bag på mig, for den skulle foregå ved en computer!

Jeps – det viste sig nemlig, at hvert team selv er ansvarlige for at holde sig med værktøj på et budget, de har pr. kvartal. Det lød sgu egentlig smart, ikke? Nå, men mestersvenden hoppede på nettet og ind på en butik, som han fortalte er den bedste til værktøj i Danmark: Dorch&Danola

Han navigerede hurtigt frem til en hel sektion med specialværktøj til brolæggere, og jeg må indrømme, at jeg var lidt overrasket over, at selv så specialiseret værktøj kunne købes i en webshop. Men det kunne det altså:

Brolæggerværktøj

Jeg noterede mig adressen, så jeg kunne kigge nærmere på det senere, for jeg ville jo helst undgå at stå som en komplet idiot, når mændene begyndte at snakke om værktøj, og hvad de skulle bruge. Jeg skal jo også have kigget lidt på at få installeret varmepumpe med jordvarme på et tidspunkt.

De fik hurtigt bestilt, hvad de manglede, og jeg blev endnu engang overrasket, da de sagde, at det bestilte ville ankomme allerede næste dag. Det er da hurtigt, og det må virkelig være en alvorlig konkurrence til de gamle og umoderne værktøjsgrossister?