Jeg har lige købt en meget dyr, men meget lækker seng. Den er stor nok til, at jeg kan rulle rundt, uden at jeg falder ud af den. Jeg er glad. Og mange penge fattigere. Men hellere betale for en god nattesøvn end for et hospitalsophold, fordi man er faldet ud af sengen. Naturligvis har jeg også købt nyt sengetøj. Lagener, dyner, puder mv. Det hele. Jeg har sågar også købt et sengetæppe, som jeg egentlig godt ved, at jeg ikke kommer til at bruge. Men jeg tænkte, ligesom at når jeg nu alligevel er godt i gang med at spendere på en tredjedel af mit liv, så må jeg hellere gøre det godt. Så sengetæppet røg med i indkøbskurven.

Det rette værktøj

Nu er der så bare det lille problem, at jeg skal have sat en lampe op i loftet over min seng. Jeg har godt nok lamper ved siden af sengen. Men en større lampe er god, når jeg skal lede efter mit nattøj inde i klædeskabet. Og jeg har ikke det rigtige værktøj til at sætte lampen op selv. Faktisk er jeg også lidt bange for at gøre det uden at have en professionel ved min side. Eller i det mindste én, der har erfaring med elektricitet, ledninger, fatninger og lamper.

Så hvad gjorde jeg? Jeg ringede til min vanvittigt søde, men meget nævenyttige og utroligt effektive svoger. Han kan alt. Han er sådan en D-I-Y-mand. Han har selv bygget huset, som han og hans hustru bor i. Han lovede mig, at han ville komme og hjælpe mig med at få lampen sat op. Han spurgte også, om jeg havde husket at købe led pærer til den. De sparer jo en masse energi. Jeg forsikrede ham om, at ja, det havde jeg husket. Jeg vil da også gerne spare på energien – og betale færre penge til elselskabet.

Så kom svoger

Så min svoger dukkede op i går. I sit arbejdstøj. Selvom han er pensionist og ikke behøver at arbejde, så elsker han altså at gå i arbejdstøj. Når jeg siger arbejdstøj, så mener jeg en af de der overalls, der er lavet af stærkt materiale. Og store, stærke vandrestøvler. Og hvad gør manden? Han tramper ind i mit soveværelse og beder mig om at lægge noget hårdt på sengen, så han kan stå på den og nå op til loftet. Her havde jeg ellers gået og planlagt, at han skulle bruge stigen. Jeg har sat en stige op, og jeg kan da holde den stabil. Men nej. Han ville stå på min splinternye seng.

Jeg løste det til sidst

Så jeg finder et bræt. Lægger sengetæppet på sengen og derefter brættet. Han stiller sig op på det og begynder at fumle med ledningerne. Han beder mig om at kigge i hans værktøjskasse efter en tang. Kassen er fyldt med el-værktøj, og jeg er i tvivl, om han har den dims, han mangler med. Jeg finder den. Han bander lidt, over at det tog mig så lang tid. Han klipper stykker af ledningen af, lader dem bare falde ned på min seng. Og jeg siger tak for hjælpen. Glæder mig til, at han kan springe ned fra brættet.