Studerende er for tykke!

I mit arbejde som vedligeholdelsesansvarlig på et dansk universitet ser jeg jo lidt af hvert, når det handler om de unge studerende. Jeg har haft mit job i næsten 30 år, og det er en nærmest ubeskrivelig udvikling, der har fundet sted i de 30 år, hvor jeg har haft min gang på højere læreanstalter. Dengang tilbage i de glade 80’ere var flertallet af de studerende enten slanke eller – i værste fald – let buttede. I dag ser det helt anderledes ud! Alt for mange ef dem er enten tykke eller decideret fede! Det er trist at se på, især fordi jeg ved, det kan være så meget anderledes.

Jeg har en god bekendt, hvis søn og datter selv var røget i fælden og havde taget alt for meget på. For megen sukker og for megen dårlig kvalitet mad kombineret med for lidt motion havde gjort dem begge temmelig tykke. Men modsat de fleste andre gjorde de to her faktisk noget ved det!

Effektivt program til vægttab

De to unge – Line og Erik – startede med den nødvendige erkendelse af, at de var overvægtige, at det var skadeligt og at der skulle gøres noget ved det nu! Den erkendelse er meget vigtig. Dernæst tog de – efter råd fra fælles læge og et par referencer – kontakt til en ekspert i vægttab: Per Nielsen: http://www.pernielsen.com/

Hos ham fik de lagt hver deres individuelle træningsplan samt en fuldstændig kostplan der i kombination angiveligt skulle hjælpe dem af med de efterhånden ret mange overflødige kilo. Planen – som de dengang viste mig – var bestemt hård, men den var også ekstremt detaljeret, med delmål og masser af motivation. Jeg var lidt spændt på at følge, om de to unge nu også kunne og ville overholde træningsprogrammet og – ikke mindst – kostplanen.

Det kunne de! I hvert fald i begyndelsen, og resultaterne kom da også hurtigt. Men Erik faldt lidt i på en 14 dages ferie med drengene, som han tog på efter en måned på Per Nielsens program. Han røg næsten tilbage til udgangspunktet, for ferien bestod udelukkende i at hænge ud, spise fastfood og drikke øl. Han hang dog i igen, og han kom også tilbage på sporet.

Virker Per Nielsen program så?

Se, det er jo det, jeg vil frem til: Det virker i den grad! Både Line og Erik er i dag (et år er gået) slanke og pæne unge mennesker, der ikke længere er på nogen diæt. Men de spiser anderledes, end de gjorde dengang, og de er begge to meget fysisk aktive, for de kan slet ikke lade være. De fortæller også begge, at deres lyst til usund mad er væk – faktisk orker de slet ikke at spise den slags mere. Og det er jo hele målet med et professionelt vægttabsprogram: At permanent ændre livsstil og spisevaner.

Jeg ville sådan ønske, at flere af de ellers smukke men overvægtige unge mennesker ville tage et nærmere kig på deres kroppe, vurdere livskvalitet og fo9rventet levealder og så se at komme i gang med et godt program som dette her.