Sidste år holdt vi vejfest. Vi bor på en lille, bitte vej i et hyggeligt gammelt kvarter. Her er måske 10 huse på vejen. Så det er til at overkomme at holde en fest for 10 familier. Det var os, der holdt den i vores have sidste år. Midt under hedebølgen. Børnene var rigtigt glade for, at de kunne få lov til at hoppe i trampolin og bruge vores badebassin. De voksne var glade for at kunne sidde i skyggen under de store parasoller og nyde de gode retter, som de havde taget med. Jeg nød at kunne grille i store mængder. Både steg, burgers og kylling. Der var kun én, som var lidt utilfreds. Det var hende den enlige, der bor nede i nr. 3. Hun var utilfreds, fordi jeg ikke også grillede fisk. Men den, der med grillet kød og fisk samtidigt er jeg ikke glad for. Så hun måtte nøjes med et stykke kylling.

Hyggeligt

Det var en rigtig hyggelig fest. Vi fik talt med hinanden. Ungerne fik leget sammen. Og vi blev naturligvis enige om at gentage succesen. Det blev familien i nr. 8, der skal holde festen i år. Hun er sygeplejerske, og han har sit eget lille entreprenør firma, og det går rimeligt. Vi fik sidste år en god sludder om hans branche. Han fortalte, at der er flere og flere, som gerne vil gøre tingene selv. Det var lidt bekymrende for ham. Han fik på det tidspunkt flere og flere opkald fra folk, der ville høre, hvad leje af stillads koster, og hvad betingelserne er. Men den slags overlader til professionelle – stilladser fra PHD for eksempel.

Stillads service 24//

Nogle kontakter ham dog stadig for at få et tilbud på et konkret stykke arbejde. Han havde på det tidspunkt dog også observeret, at der var kunder, som først benyttede sig af hans stillads service og bagefter, når de forstod, at de har slået et for stort brød op, så bad ham om at fuldføre det arbejde, de ikke selv magter. Han havde mange idéer til, hvordan han kunne få folk til at indse, at en facaderenovering er ikke noget, man bare lige ordner på en uge. Det er jo ikke kun noget med at smøre ny mørtel oven på det gamle puds. Han havde nogle idéer til, hvordan han kunne forklare folk, hvad de skal se efter og passe på, når de går i gang med den slags arbejder.

Det bliver faktisk spændende at høre, om han har fået realiseret nogle af de idéer, han havde for et lille års tid siden. Vi skal jo til vejfest derhenne hos dem i næste måned. Måske har han fået lavet nogle videoer til sit site, hvor han forklarer, hvorfor det er bedre at få en professionel murer til at komme og gøre arbejdet i stedet for at blive skuffet, over at man selv har lavet et stykke halvfærdigt arbejde. For slet ikke at sige et dårligt stykke arbejde. Jeg håber da, at det går bedre for ham end sidste år. Måske har han fået flere nye kunder. Det bliver hyggeligt at tale med ham om det igen. Han er vist godt i gang med flere industrier også.