I dag består de fleste unges fritid af computerspil og Facebook. Ja, generelt bliver det meste af nutiden brugt gennem telefonen, hvilket er en skam. Det kan i værste tilfælde gå ud over familiesammenholdet, da man så glemmer at bruge tid sammen. Vi lever derudover i en verden, hvor der hele tiden er fart på. Hverdagen er stressende, og i sær for en børnefamilie, hvor der hele tiden er daglige gøremål, der skal passes, samt arbejde og fritidsaktiviteter, der skal plejes, er det ikke altid at man har mulighed for at koble af med familien og få den kvalitetstid, det er vigtigt at få. Her kan det være en fordel at trække noget tid ud af kalenderen nogle gange om ugen, hvor man så foretager sig noget sammen som familie.  

Skak er et godt bud 

Skak er både sjovt og udfordrende, og kan derfor være et godt bud på en beskæftigelse, hvis man mangler noget at lave og gerne vil hygge sig som eksempelvis mor og datter. Skak er et af de ældste brætspil i verden, så det er blevet spillet til stor fornøjelse gennem tiden. Et er, at skak passer perfekt til en hyggelig friaften hjemme ved stuebordet, men noget andet er, at skak også er et spil, man kan konkurrere om på et mere seriøst plan.  

I dag findes der mange skakturneringer, man kan tilmelde sig til, og der finde sågar landshold for skakspillere, hvilket betyder, at der næsten er gået sport i den. Spillet går i sin enkelthed ud på at slå den anden spillers brikker af pladen, indtil man er nået ind til modstanderes dronning, som man så skal slå ud. Derefter er det skakmat, og man kan kalde sig vinder af spillets runde.  

Det kan godt tage lang tid 

I mange tilfælde kan et skakspil tage rigtig lang tid at færdiggøre. Hvis man er på et rigtig højt niveau, og det bliver dyrket på professionelt plan, så kan hver enkel spiller bruge rigtig lang tid på at overveje sit næste træk. Derfor er det mange gange før set, at et skakspil er endt ud i at vare mange timer, hvilket også gør, at det kræver en form for både tålmodighed og udholdenhed. Det behøver dog som sagt ikke udelukkende at være på sådan et seriøst niveau og kan snildt benyttes til sjov og udfordring med familien, hvilket specielt giver anledning til hjernevridning og hyggelig samvær.  

Skak kan som udgangspunkt kun spilles af to spillere af gangen, men derfor kan man sagtens sidde fx fire rundt om brættet, mens man så hjælper hinanden gennem spillet som et hold. Det gør også at hele familien måske så kan deltage, og det kan derfor nemmere blive til en form for holdsport, som man kan hjælpe hinanden igennem.  

Skak er sjovt, men det er ikke blot sjovt. Det er faktisk ikke så lige til, og hvis man er rigtig dygtig, så er det også fordi, man forstår sig på spillet, da det også kræver en del hjernekapacitet. Man skal hele tiden være snu og forberedt på den modsatte spillers næste træk, så man kan nå at gøre noget, for at forsvare sin egen dronning.