Jeg er hende, der altid sørger for at minde chefen om, at der ikke er så længe til jul, som han tror. I år har jeg valgt at begynde at minde ham om det meget tidligt. Det er, fordi vi næsten ikke kunne nå at få dem købt sidste år. Jeg måtte bruge timevis i stormagasinet for at nå det hele. Og det gik naturligvis ud over arbejdet på kontoret. Så jeg har besluttet mig for, at jeg allerede her i juni begynder at minde ham om, at vi skal huske at købe firma julegaver. Både til kunder og til medarbejdere.

Op ad bakke først

Jeg ved, at jeg vil få en del bemærkninger fra ham om det. Han vil måske fuldkommen ignorere det. Men jeg vil insistere overfor ham. Det er jeg nødt til. Jeg vil ikke stå i samme situation som sidste år igen. Ikke tale om. Det var en dum følelse at møde de samme ekspeditricer i flere dage i træk, og bede om at købe den samme vare, måske 5 gange. Jeg måtte jo købe gaverne i små afdelinger. Der er grænser for, hvor mange indkøbsposer jeg kan slæbe.

Min taktik vil være, at jeg starter blidt med at sende ham en venlig mail om, at selvom dagene stadig er lange, så er det altså også tid til at tænke på, at julen nærmer sig. Og så spørge ham, om han vil have, at jeg foreslår forskellige ting, vi kan købe som gaver.

Firmagaver er ofte elskede

Den mail vil han få i forskellige versioner, indtil jeg går på sommerferie i 14 dage i august. Hvis han ikke reagerer inden da, bliver der skruet op på kanalen herfra. Jeg vil skrive flere mails, hvor jeg direkte siger til ham, at vi skal til at beslutte, hvad firma julegaverne skal være i år, hvis vi skal nå at få dem købt ind inden jul. Sådan en mail vil han få 2 gange om ugen – startende den 1. september, hvor jeg er tilbage fra ferien.

Og når vi så er henne i slutningen af oktober, og han stadig ikke har svaret mig, så vil jeg simpelthen bare meddele ham, at jeg har besluttet, at firmagaver til kunder og medarbejdere skal være det og det. Og når han så skriver tilbage, at det er fint, så vil jeg bare bestille dem på nettet. Så vil de blive bragt til mig her på kontoret. Helst i løbet af den første uge af november.

Lidt trangt

Så må jeg finde mig i, at her bliver lidt trængt, fordi et sted skal papkasserne med alle gaverne jo stå. Og det ved jeg godt, bliver her på mit kontor. Jeg kan jo ikke sætte dem ind i møderummet. Det ser ikke præsentabelt ud. Det er også ok. Hvis jeg så bare kan få fred i frokostpauserne, så jeg kan tjekke, at de er pakket pænt ind. Og det håber jeg virkeligt, at de vil være. Jeg hader at sidde der med gavepapir og klisterbånd. Indpakning af julegaver er ikke lige min stærkeste side.