Langt de fleste danskere tænker ikke over, hvilken pris de betaler for deres el. Det er fuldkommen gratis og ganske let at skifte elselskab i Danmark, men alligevel vælger over 90% af danskerne at beholde det samme selskab år efter år. Men priserne på el kan variere meget, hvorimod det produkt, man modtager, er fuldstændig det samme. Derfor kan man spare mange penge ved at sammenligne priserne på el, uden at man får et ringere produkt.

Indhent flere tilbud

Når du skal vælge dit elselskab, er det vigtigt, at du ikke bare vælger det første, det bedste. Sørg for altid at indhente flere forskellige tilbud. På den måde får du et bedre overblik over markedet, så du kan gøre et klogt valg mht. Til dit køb af el. Du sørger samtidig også for, at du ikke kommer til at betale overpris. Der er nemlig mange penge at spare på at vælge det billigste elselskab, da priserne varierer utroligt meget fra selskab til selskab.

Ønsker du fast eller variabel pris?

Når du vælger et nyt elselskab, kan du også oftest aftale, om du ønsker at betale en fast eller en variabel pris. Med en variabel pris, skifter prisen på el efterhånden som markedet skifter. Dette kan dog være noget, som hurtigt skifter, hvor prisen stiger og falder fra time til time. Prisen på el afhænger af faktorer som prisen på kul, olie, naturgas og andre ting. Det kan derfor både spare dig penge eller koste dig penge, alt afhængigt af, hvordan markedet bevæger sig.

Hvis du vælger fast pris, varierer prisen ikke med markedet, men bliver på den aftalte pris i den periode, der er købt. Oftest aftaler man en pris i en afgrænset periode, og så skal aftalen fornys herefter. Du kan læse mere om dette på f.eks. elprisoversigten.dk.