Godt nok så er vi rigtigt gode til at planlægge her i landet. Du ved, vi har alle sammen mindst en kalender, som alle aftaler, møder og aktiviteter, som vi skal passe, bliver lagt ind i. Men at jeg skulle sidde her midt i maj måned og forsøge at planlægge en skiferie til vinter, havde jeg sådan set ikke forestillet mig. Men det er min virkelighed lige nu. Jeg har en idé om, at vi selv vil køre til Sverige. Finde et sted med en dejlig hytte og, så løbe langrend i 8 eller 10 dage. Jeg har faktisk lovet min familie, at vi kommer afsted. Det er lidt risikabelt at love den slags ting til to børn, der er vilde med at komme ud og stå på ski. Men det er også lidt nødvendigt.

Skiferien til Sverige

Jeg har jo måttet fortælle dem flere gange, at vi ikke kunne komme på billig skiferie til Sverige eller Østrig på grund af den her epidemi. Og det er godt nok langtidsplanlægning for mig. Vinterferien til næste år. Om ca. 9 måneder. Men fordi jeg kender datoerne for, hvornår vi kan rejse, så kan jeg da godt forsøge at sætte mig ind i, hvilke muligheder der er, og hvad det vil koste for 4 personer. Og der er ingen, der siger, at det er forbudt at kigge på forskellige hytter oppe i Sverige. De har jo mange sites med udlejning af hytter, hvor man også kan få oplysninger om terrænet, afstande, stier og indkøbsmuligheder.

Så måske er der ikke så meget tale om, at jeg planlægger. Jeg researcher, som vi siger. Jeg afdækker mulighederne. Og ja, jeg lægger også mærker ind ved steder, som jeg synes, ser gode ud. Faciliteterne skal være i orden. Så kan vi senere – når tiden nærmer sig – vælge imellem de steder, jeg har udpeget sammen. På nogle af de sites, jeg ser, er der virkeligt vidunderlige billeder af smukke landskaber, der er dækket af sne. Der er billeder af hytterne og deres faciliteter: Brændeovne, køkken, hyggelige stuer, gode, store værelser.

Ville nyde en skiferie

Faktisk må jeg indrømme, at jeg gerne ville på skiferie med https://www.skiferie.dk/ nu. Det kommer jeg bare ikke. Vi har besluttet, at vi ikke vil rejse alt for langt væk igen i år. Vi vil begrænse os til en bilferie her i landet – og hvis vi kan få lov, så måske et lille smut til Tyskland. Bare nogle få dage. Sådan lige for at få fornemmelsen af, hvad det vil sige at høre et fremmed sprog igen.

Ferie i Kroatien er fedt

I alle de andre ferier, inden corona brød ud, har vi jo været i udlandet. Enten på charterferie. Eller på campingferie. For tre år siden var vi da på camping i Kroatien med dem her: https://danskbilferie.dk/camping/kroatien. Det var skønt. Det var problemfrit. Og heldigvis var kroaterne gode til engelsk, så der var ikke nogen misforståelser. Men det var for 3 år siden – inden vi røg ind i den her sundhedskrise. Og ja, da vi var på charterferie til Tenerife for to år siden, var der heller ikke pandemi. Heldigvis ser det ud til, at vi vil kunne rejse til udlandet helt sikkert igen snart.