Det er tre år siden, at vi flyttede til Hørsholm, og vi har virkeligt været glade for at bo her. Men vi har dog savnet at komme lidt længere ud på landet. Så vi har gået og ledt efter et hus lidt længere nordpå. Vi har lige nu valget mellem to huse. Det ene ligger i Allerød, og det andet ligger i Hillerød. Vi er ret enige i fordelen ved at bo i Allerød. Vi er ikke så langt væk fra min familie. Men på den anden side, så er forbindelserne med de offentlige transportmidler bedre, hvis vi vælger huset i Hillerød. Allerød ligger ligesom lidt uden for jernbanesystemet. Man er afhængig af en bil. Og det vil vores tilfælde så sige, at vi vil blive afhængige af 2 biler. En til hver af os. Så vi rafler hver aften om fordele og ulemper ved de to huse. Vi kan ikke helt blive enige.

Min favorit

Jeg har det sådan, at jeg helst vil flytte til Allerød. Men jeg kan jo godt se, at det bliver en økonomisk ekstra byrde, hvis vi også skal låne penge til en bil. Min mand vil helst flytte til Hillerød. Egentlig ved jeg ikke, hvorfor. Men jeg har en ide om, at det har noget at gøre med, at man får flere kvadratmeter for pengene der. Og Hillerød er faktisk en hyggelig by. Jeg kender godt byen. På den anden side, hvorfor skal vi flytte til Hillerød og bo i udkanten af byen. Jeg troede, at vi ville længere ud på landet.
Som du nok kan forstå, har vi mange overvejelser og uenigheder om, hvor vi skal flytte hen.

Godt tilbud på huset

Men tiden går, og vi har faktisk fået et rigtigt godt tilbud på vores hus her i Hørsholm. Derfor besluttede vi i går aftes at rafle om, hvor vi flytter hen for sidste gang. Den, der vandt, bestemmer, hvor vi flytter hen. Så under vores diskussion kom min mand så med et ret stærkt argument for, hvorfor vi skal flytte til Hillerød: Han sagde til mig, at for det første vil det ikke give os økonomiske problemer at flytte dertil. For det andet, så har huset, vi har kig på deroppe ikke så mange vinduer som huset i Allerød har. Det har til gengæld større vinduer.

Vinduespudsere i de to byer

For det tredje er, det nemmere at finde en vinduespudser i Gilleleje, end det er i Allerød. For det fjerde, så er afstanden til mine forældre ikke mere end 3 km længere, end den ville være, hvis vi flyttede til Allerød. Han fik mig overbevist om, at Hillerød er det rigtige sted, vi skal flytte hen. Jeg er ikke sikker på hvorfor. Måske har det noget at gøre med det, han nævnte om vinduerne og vinduespudseren. Det kan i virkeligheden være ligegyldigt, hvad han sagde for at få mig overbevist. Sagen er, at vi er enige om, at vi skal flytte til Hillerød, lige så snart hushandelen er gået igennem. Jeg er med på det. Og ja, jeg hader jo at pudse vinduer selv, så der kommer mere arbejde til vinduespudseren i Hillerød.