I dag har jeg gjort noget, som jeg skulle have gjort for meget lang tid siden. Jeg besluttede at køre en tur hen for at besøge rideklubben. Jeg har ikke været der i et helt år. Det er længe, når man – som jeg – er bidt af ridesporten, og holder af hestene. Det var dejligt at se alle igen. Og det var dejligt at blive hilst med glade smil og gode nyheder.

Faldt af hesten

Grunden til, at jeg ikke har været i rideklubben i mere end et år, er, at jeg faldt med hesten under en konkurrence. Det var et meget uheldigt fald. Min hest brækkede et ben og måtte aflives på stedet. Jeg brækkede ryggen. Det var et chok for alle. Og det vakte opsigt i de lokale medier. Selvfølgelig. Det er ret usædvanligt, at der sker så alvorlige ulykker i ridesporten. Men det sker altså. Selv for den bedste (smiley).

Jeg røg direkte på hospitalet og lå der i flere uger. Jeg har faktisk ikke helt styr på, hvor mange. Men mange. Helt sikkert. Heldigvis er jeg kommet nogenlunde helskindet fra styrtet. Jeg har kun et ganske svagt problem med, at jeg halter en lille smule, når jeg er fysisk træt. Det kan jeg leve med. Jeg har fået at vide, at med tiden kan det godt være, at det forsvinder helt. Det kommer an på, hvor meget jeg passer på med ikke at overanstrenge mig. Jeg kommer ikke til at ride igen. Det ved jeg. Men at jeg er i live og har det godt i dag, er jeg glad for. Og jeg er taknemlig for at have fået en god behandling. Både af lægerne på hospitalet og af de fysioterapeuter, som har hjulpet mig igennem en lang periode med genoptræning.

Startede på hospitalet

Jeg startede min genoptræning på hospitalet her i byen, hvor jeg bor. Vi ligger sådan i det, man kalder Udkantsdanmark. Men på et tidspunkt sagde fysioterapeuten til mig, at han syntes, at jeg skulle forsøge at supplere med nogle behandlinger hos en terapeut, der er specialiseret i sportsskader. Jeg overvejede det. Jeg fik et håb om at komme tilbage i sadlen.

Fysioterapeut til sportsskader

Så jeg søgte på nettet efter ”Genoptræning i København” og fandt faktisk en fysioterapeut, der ved meget om sportsskader. Jeg ringede ham op og fik at vide, at jeg var velkommen til at besøge klinikken, så vi kunne få en snak om, hvilke muligheder der var. Jeg tog derfor til København og mødte terapeuten. Han roste min terapeut derhjemme meget, men sagde, at han ville kunne hjælpe mig til at komme videre. Han lovede ikke, at jeg kan komme til at ride igen. Men i det mindste at sætte mig op på en hest og nyde en stille tur i skridt vil være muligt. Så i de sidste 6 måneder har jeg rejst mellem Jylland og København for at kunne få ekstra genoptræning i København. Det har hjulpet mig. Meget. Jeg har fået mod på at være nær hestene igen. Jeg har fået lyst til bare at se de smukke dyr igen. Det er et nyt kapitel for mig.