For et år siden besluttede min ven og jeg os for at stoppe med at ryge. Jeg er selv en ret viljestærk person, så det var faktisk ikke svært for mig. Jeg tror, at der gik en uges tid, hvor jeg havde det dårligt, fordi jeg ikke røg. Men efter en uge uden cigaretter begyndte jeg ligesom at synes, at jeg har været meget dum og fjollet, fordi jeg røg. Min ven, derimod, havde det meget svært med rygestoppet. Han fandt dog en løsning, som har hjulpet ham til at komme væk fra forbruget af tobak, nikotin og tjære.
Han begyndte at dampe. Det overraskede mig sådan set ikke. Men alligevel, så var det lidt sjovt at se ham kæmpe med at vænne sig til e-cigaretten. Han købte en billig én. Fandt forskellige e cigaret smage, som han prøvede af. Fandt nogle yndlingssmage, som han ofte veksler imellem.

Navne på smage

Jeg kan aldrig huske, hvad de hedder. Det ene øjeblik kommer smagen fra et firma, der hedder Black Note. Det næste øjeblik hedder det Fizzy Mohawk. Det er ikke til at hitte ud af for mig. Men det er jo ikke min opgave at vide, hvad han kan lide. Jeg ved dog, at han startede med at købe nogle smage, der også indeholder nikotin. Han fik gode råd og vejledning i den butik, hvor han køber dem, om hvordan han kunne nedtrappe nikotinforbruget. Og ja, i dag damper han med væsker, der indeholder 0 – nul – nikotin. Det er fint.

Bygger sin egen e-cigaret

At han så er begyndt at bygge sin egen e-cigaret, er en anden sag. Han taler ofte om det. Sidst jeg så ham, fortalte han, at han har fået en ny coil fra Eleaf. Egentlig er jeg lidt ligeglad med, hvorfra hans coil eller tank kommer fra. Men det spiller åbenbart en stor rolle for ham. Så jeg leger med. Jeg kunne huske, at han fortalte mig, at han skulle have en ny tank til sin cigaret. Så vi satte os til at kigge på tanke til e-cigaretter på nettet. Jeg spurgte ham, om han nogensinde fik købt den tank, vi så fra Smok, og som han syntes, var rigtig flot i farven.

Det skulle være Uwell

Det svarede han nej til. Han havde gået og overvejet det i nogle dage, men så endte det med, at han købte en tank fra Uwell.

Ok, det er hans valg. Jeg spurgte ham om, hvorfor han ikke bare køber et kit. Ville det ikke være billigere for ham i længden? Han forklarede mig, at han havde da startet med et kit fra Uwell, men at der var nogle dele på det kit, som han ikke brød sig om. Og fordi han betragter det som en nydelse for ham at dampe, så har han faktisk ikke noget imod at bruge nogen ekstra penge på det. Det er jo ikke, sådan at han damper, fordi det er strengt nødvendigt for ham længere. Det er noget, han gør, når han fester, og vil have det sjovt, eller når han bare vil nyde nogle minutter alene derhjemme. Ok forklaring accepteret!