Der skal foretages en fuldkommen restaurering af huset: Træværket skal males myggenettene på vinduerne skal skiftes lofts isolering og udskiftning af gulv i et rum. Det kommer til at tage tid. Samtidigt vil jeg gerne have omdannet køkkenet, så det bliver mere funktionelt. Som det er nu, er det bare irriterende besværligt at bruge. Det fører til en lidt usund livsstil: Bare bestil noget ude fra – en pizza eller en salat. Ikke holdbart i længden! Når jeg nu alligevel er i gang med at få huset sat i stand, så har jeg overvejet at få sat en tyverialarm op. Sådan én af dem, der giver besked via SMS lige med det samme, når ubudne gæster kommer forbi.

Lidt af en jungle

Jeg har været inde på forskellige sites for at undersøge, hvad der findes af tyverialarmer. Det er jo en jungle at finde rundt i.

Ikke kun at man kan få mange forskellige abonnementer, men man skal også se sig for, når man leder efter et system, som passer til ens behov og muligheder.

Nu ligger mit hus i et meget afsides område, hvor telefonsignalet til mobilen er meget dårligt. Så den der med at få en SMS kan være tvivlsom. Og en internetforbindelse er meget svær at få, hvis man ikke er koblet til det faste telefonnet. Det er jeg ikke. Huset er ikke blevet brugt ret meget i de sidste 20 år. Højest en måneds tid om året. Så tanken om at betale for et telefonabonnement til fastnettet har ikke været aktuel.

Abonnement på alarm

Nu bliver det aktuelt for mig at overveje et abonnement, så jeg kan få internet (og telefon) det vil sikkert også motivere mig til at komme herover oftere. Her er jo smukt. Heroppe i bjerget. Og der er faktisk antenner lige ovre på den anden bjergtop. Så det burde være muligt.

Men hvis jeg får ordnet det, hvilken af de mange tyverialarmer, jeg har set på, skal jeg så vælge? Der findes systemer med sensorer: De kan mærke, hvis der sker en bevægelse – fx hvis et vindue åbnes eller smadres. Det har vist noget at gøre med pludselige temperaturforskelle. Men hvad nu, hvis de også kan mærke, hvis en fugl sætter sig på vindueskarmen udenfor? Kan sensoren så mærke det og sætte alarmen i gang? Det vil være lidt forstyrrende for vagtcentralen, som tyverialarmen kan tilknyttes. Fuglelivet er meget rigt her, og jeg har faktisk tit besøg af en ugle.

Den bruger karmen ved det lille vindue oppe på anden sal som udkigspost, inden den tager på jagt om natten. Det, synes jeg, er hyggeligt, at den kommer og bruger mit hus som udkigspost. Men jeg kan godt se, at det vil være irriterende for vagten at skulle køre 20 km herud midt om natten for at konstatere, at det bare vare en ugle, der kom forbi. Jeg tænker, at mine naboer også vil blive lidt irriterede over, at alarmen går på grund af en ugle. Løsningen lige nu er, at jeg skyder tanken fra mig. Måske kan jeg få en snak med andre i området her først, om hvilken løsning de har valgt.