Ondt i fødderne

Jeg oplever ofte, at det gør ondt, når jeg skal op at stå efter at have siddet lidt. Det kan være efter at have siddet lidt i sofaen, efter at have siddet noget tid i bilen, eller når jeg skal på toilettet i løbet af natten. Smerten er der nærmest altid efter at have siddet stille lidt, og den er der nærmest aldrig, efter jeg har bevæget mig noget tid. Hvad kan det så mon skyldes?

Jeg har researchet lidt på det online, men vil også gerne høre fra dig, hvis det er noget, du oplever eller har oplevet, og hvad du har gjort ved det.

Jeg forkæler mig selv med nogle lækre hjemmesko til damer, og det får da også mine fødder til at få det bedre, men hvad er den bagvedliggende årsag mon?

Højst sandsynligt er det fordi, blodet ikke cirkulerer tilstrækkeligt, når du sidder eller ligger, og så gør det ondt, når du kommer op at stå. Kroppen fungerer bedst, når du bevæger dig, og lange perioder, hvor du sidder eller står, kan have negativ effekt på cirkulationen i dine ben. Det har også en dårlig effekt på dit hjerte. Hvad gør du så ved det?

Stå op, så ofte du kan. Flex fødderne, så blodet cirkuleres, og bevæg dem. Det kan i nogle situationer være vanskeligt – for eksempel i et fly – men her kan du i alle fald flexe fødderne, og det er også muligt at stå op af og til. Husk at bruge kompressionsstrømper. Det vil hjælpe på smerterne i fødderne efter en flyvning. Du kan også give dine fødder et frikvarter af og til og tage nogle hyggelige hjemmesko på.

Har du andre gode råd til, hvordan disse smerter i fødderne kan undgås?

De bedste hjemmesko og vinterstøvler?

Jeg bliver af og til spurgt, og det er selvfølgelig en smagssag et stykke af vejen, men hvis du ser på kvalitet, sunde materialer og kofort, er der ingen tvivl. Det er de svenske Shepherd produkter, der bare slår alt. Og de kan købes i Danmark online her:

Hjemmesko til kvinder: https://www.shepherdshop.dk/shop/dame-5c1.html

Hjemmesko til mænd: https://www.shepherdshop.dk/shop/herre-6c1.html

Vinterstøvler: https://www.shepherdshop.dk/shop/stoevler-4s1.html