En enkel skoletaske

Det er faktisk noget af en kamp at få en mindre købmandsbutik i en lille by med under 2.000 indbyggere til at løbe rundt, men hidtil er det da gået for os. Der er et vist sammenhold i byen omkring vores butik, som er byens eneste, og mange vælger at handle hos os, selv om vi ikke har mulighed for at matche de store supermarkeders priser.

Til gengæld kan vi være fleksible og lytte til kundernes ønsker, og det er reelt et ønske fra nogle af vores kunder, der de senere år har medført, at vi om foråret hjemtager en hel del varer, som retter sig mod den kommende skolestart for en del børn.

Der er en hel del børnefamilier i byen, som nok har valgt at bosætte sig her, fordi vi har en god og velrenommeret skole, og det var for få år siden et par forældre til børn, der skulle starte i skolen, der gjorde os opmærksomme på, at vi da nok kunne få en vis afsætning af det udstyr, som børn jo nu én gang skal have, når de starter i skolen.

Det tog vi til os og var ikke så nøjeregnende med størrelsen af indkøb. Der er jo tale om varer, som ikke har noget udløbsdato, så hvis vi købte for eksempel for mange penalhuse, kunne de overskydende jo ligge over til det følgende år.

Vi valgte det første år at satse på en enkelt model af en skoletaske, men det viste sig nu at være et forkert valg, for vi havde selvfølgelig valgt en med et meget neutralt udseende, så den kunne bruges af både piger og drenge. Men børn i den alder vil ikke have noget med et neutralt udseende – der skal være farvestrålende illustrationer på, fandt vi ud af.

Så det rettede vi til året efter, hvor vi hos en grossist havde fundet en nydelig og billig skoletaske med forskellige motiver på og i forskellige farver. Det gav pote, for de børn, der var forældrene inde at handle hos os, blev spontant begejstrede for vores skoletasker, og da vi kunne holde en fornuftig pris på dem, fik vi solgt en hel del flere, end jeg på forhånd havde ventet.

Vi sørger selvfølgelig også for at have et pænt udvalg af blyanter, linealer og viskelædere, og det er naturligvis varer, vi fører hele året igennem. Når vores kunder først har vænnet sig til at købe udstyr til skolestarten, forventer de jo nok også, at de året igennem kan supplere op af blyanter og andet, så det sørger vi for altid at have på lager. Og har man blyanter etc., har man selvfølgelig også penalhuse: https://skoletilbehoer.dk/produkt-kategori/penalhuse/

Vi har naturligvis også de øvrige ting hele året, men det er primært op til skolestart, at vi har en god afsætning af for eksempel madkasser, for de små, der skal begynde i skole, har i mange tilfælde ikke en madkasse i forvejen, så de har brug for sådan en.

Flere af vores kunder har bemærket, at de hellere vil købe den slags hos os end at køre ind til byen, og det passer mig da fint. Og så slipper vi også for at optage endnu et realkreditlån i vores i forvejen belånte hus.