Når snakken handler om skadedyr, så er det næsten altid rotter der bliver nævnt. Men dette er langt fra sandheden. Efter adskillige års undersøgelse og kendskab til skadedyrs branchen, er det efterhånden mere normalt at det er insekter der kommer på tale. Vi kender alle sammen problemet med myrer i køkkenet eller i haven om sommeren. Eller det kan være at man har fundet et hvepsebo på loftet eller ude i børnenes legehus. Men med årene er der kommet nye skadedyr til.

Skægkræ

Et af de nyeste fænomener vi har hørt om, er skægkræ. Dette er et insekt der ligner sølvfisk utrolig meget både i form og figur også især udseende. Her gik vi og troede at det eneste norge var gode til, er olie. Men ak, disse nye insekter er kommet til både danmark og sverige fra norge. På nettet kan man læse, om mange frustrerede boligejere der har haft kendskab til disse kræ. Ikke nok med at man har skulle slås med insekterne, så har det også givet hovedpine i forbindelse med hushandler. Selv om disse skæggede kræ ikke er specielt farlig eller udgør nogen fare, så har massehysteriet gjort, at ingen mennesker har haft lyst til at overtage en ejendom hvor man har konstateret forekomst af disse. Med tiden har man ovenikøbet fundet nye arter.

Perlekræ

Det sidste nye skud på stammen er perlekræ. også disse ligner sølvfiskene utrolig meget. Ja det er jo næsten utroligt at de kan blive ved med at finde på. Man skulle næsten tro at det var skadedyrsbekæmpere , der havde opfundet disse nye skadevoldere.  Men adskillige undersøgelser har nu også vist at forsikringsbranchen er gået ind i problemstillingen. Det har været en dyr fornøjelse. I danmark er det heldigvis ikke nået så vidt endnu, men flere og flere vil stifte bekendtskab med disse sølvfarvede insekter. En rundringning til forskellige danske og førende skadedyrs service bekræfter tendensen.

Der bliver flere og flere opgaver lyder det enstemmigt fra de forskellige. Især lejligheder ser man at skægkræ nærmest flygter fra lejlighed til lejlighed. Dette gør bekæmpelsen meget mere kompliceret, da det gælder om at løfte i flok. Det er bare ikke alle der er villige til at bære udgifterne. Derfor kan vi meget vel se en markant udvikling, ligesom vi har set udviklingen ved corona. Der er selvfølgelig stor forskel på skadedyrs problemer i forhold til pandemi. Men ikke desto mindre er vi ude i den samme niche. derfor gnider skadedyrsbekæmperne sig i hånden ved tanken om flere penge i disse hårde tider.