Der er masser af lærdom i et godt brætspil

Brætspil behøver ikke kun at handle om at have det sjovt. Alt efter hvilket spil du vælger at spille, kan der faktisk også være en del at lære af at spille. Det gode ved at lære på denne måde er, at du som oftest vil have det sjovt, samtidig med at du lærer. Det vil især være godt for børn, der måske slet ikke vil ligge mærke til, at de udvider deres kompetencer, mens de spiller. Men det er ikke kun børn, der kan lære af at spille. Voksne kan også øve sig i at tænke strategisk eller øge deres viden, når de spiller spil.

Der findes mange forskellige spil, bare tag et kig hos hyggeonkel.dk, som indeholder læring. Det helt oplagte er nok spil, som indeholder en form for quiz, hvor det handler om at svare på spørgsmål. Hvis du er god til at lytte efter, når de andre svarer, eller er opmærksom på det rigtige svar på de spørgsmål, du ikke selv kan svare på, så er der en del at hente. Det er nok ikke alle spørgsmål, der er lige relevante, men man kan nemt lære noget, som man ikke vidste i forvejen.

Mange brætspil giver mulighed for læring

Der findes også andre former for læring end paratviden. En del spil ligger også op til, at man skal kunne tænke strategisk og gerne tænke flere træk frem. Selvom det ikke umiddelbart virker som læring, så kan det være en ganske interessant kompetence at styrke, da du også vil kunne bruge den på for eksempel dit arbejde. Det er altid godt, hvis man kan planlægge og tænke lidt frem i processen, og her er det vigtigt at kunne forudse, hvilke scenarier bestemte handlinger fører til. Det vil du helt sikkert kunne blive bedre til, hvis du spiller strategiske brætspil.

Brætspil giver også mulighed for at styrke sociale kompetencer. Det er en god måde at være sammen med andre mennesker på, også hvis du måske er lidt tilbageholdende som person. Når I spiller, vil I nemlig hele tiden hele spillet at snakke om, og det betyder, at samtalen aldrig rigtig går i stå. Og når du så bliver mere tilpas med situationen, så kan I begynde at snakke om andre ting også.

Brætspil skal også være sjove

Selvfølgelig skal du ikke finde det mest kedelige spil, bare fordi det tilbyder læring. Du skal også have det sjovt, når du spiller brætspil. Ellers kan det vel ikke længere kaldes et spil. Der findes rigtig mange spil på markedet, og hvis du har mod på at kaste dig ud i noget nyt, vil du opdage, at der er et stort udvalg af sjove brætspil. Man behøver ikke altid holde fast i det kendte og allerede gennemspillede spil, men det kan også være sundt og lærerigt at prøve noget nyt. Især når nu der er så gode muligheder for det, så er det da bare med at udnytte dem. Brætspil er god underholdning, der også ofte byder på læring.