Nu er det på tide, at jeg tager mig sammen. Jeg har jo altid det her ønske om at være på forkant med det hele. Og lige nu her midt i oktober, så handler det om julekalendere. Ja. Du synes måske, at det er lidt for tidligt. Men jeg siger dig, at det er det bestemt ikke. Jeg er allerede blevet bombarderet med e-mails fra shops, som jeg har købt varer fra, om at julen er på vej – med hastige skridt. Og det er faktisk sandt. Ved du, hvor lang tid det kan tage at købe ind til og pakke alle gaverne ind, når man skal lave adventskalendere til en stor familie? Det kan tage ugevis. Og i min familie er det bare et must, at vi har adventskalendere. En kalender til hvert eneste familiemedlem.

Køber ind nu

Så jeg er ved at købe ind. Små gaver til alle mine børn og min mand. Gavepapir, som de små gaver skal pakkes ind i. Bånd, som skal vikles omkring gaverne. Og så skal jeg bare lige finde på smarte måder at få kalenderne sat op på, så alle ved, hvis kalender der tilhører hvem. Det er ikke et projekt, man lige ordner på en eftermiddag. Det kan jeg altså godt skrive under på.

Jeg er lige så stille ved at være færdig med at købe de 3 x 24 pakker til børnene. Det bliver en køn blanding af små poser med lækkerier og små genstande, som de ikke ved, at de ønsker sig. Fx et hårbånd med glitter til vores mellemste. Eller en gummidims til at kaste med til vores ældste.

Rom som lys eller mørk?

Det svære i år er at finde 24 gaver til min mand. Han ønsker sig ikke noget. Og han har ekstra mange par sokker i sin skuffe. Slips går han ikke med. Og hvad er der så tilbage – som man kan købe som en lille gave. Ja, ud over underhylere så kan han få en flaske rom. Lys rom! Alternativet er så mørk rom. Den, som han altid taler om, at han smagte, da han var på Cuba. Men hvad ellers? En bog med opskrifter på cocktails med lys rom. Jeg så bogen inde hos boghandleren. Den var på tilbud. Ok, jeg har dækket 3 dage. Hvad med de sidste 21 dage, som kalenderen skal dække?

Noget til hans planner

En fancy skrive ting til hans planner. Ok. Jeg skal ind til boghandleren igen. Der har de også fancy skriveobjekter og andre små gadgets, som ingen har brug for. Jeg har bare ikke lyst til at bruge penge på de der ubrugelige og unyttige gadgets. Jeg ved, at de vækker glæde og grin, lige når man får dem. Men efter få dage så ligger de jo i et eller andet hjørne og gør ikke andet end at samle støv.

Skal jeg give ham et par strikkepinde? Det er jo meget populært, at mænd strikker nu. Måske. Det er værd at overveje. Og, så måske nogle nøgler garn. Et nøgle for hver dag i en uge. Forskellige farver. Ok. Jeg mangler kun at finde på 10 små gaver endnu.