Hundetræning for alles skyld

Har du nogen sinde været i den situation, hvor du under en fredelig gåtur langs stranden bliver mødt af en gøende hund. Den gør som en gal ad dig. Du bliver lidt nervøs. Faktisk bange. Du ved ikke, hvor hunden er kommet fra. Du gik i dine egne tanker. Men nu er hunden her altså, og den gør dig bange. Hundens ejer kommer løbende. Han eller hun undskylder og tager hunden i snor, så du kan komme videre. Han eller hun mener, at hunden er under kontrol. Men er den det? Den kom åbenbart ikke tilbage til sin ejer, da der blev kaldt på den.

Kan være ubehageligt

Det er en ubehagelig oplevelse, som givetvis bevirker at du overvejer på det kraftigste, ikke at gå ture på stranden længere. Det er en oplevelse, som måske begrænser dig. Det er ikke acceptabelt, at en hund kan skræmme andre mennesker. Men det sker ofte. Og det skal hundenes ejere tænke på, når de anskaffer sig en. En hund skal til hundetræning som for eksempel: https://onlinehund.dk/. Den skal lære at lystre ejeren. Det er nemlig ikke alle mennesker, der føler sig trygge ved en hund.
Som hundeejer ved du måske godt, at din hund ikke vil bide eller angribe en forbipasserende. Den gør bare ad dem. Men det ved den forbipasserende person ikke. Derfor er det altså vigtigt, at din hund lystrer dig. Og det lærer du den at gøre ved at tage den med til hundetræning. Og det er bedst at begynde på træningen, når hunden er meget ung. Faktisk allerede som hvalp.

At styre sin hund

Kan du nemlig styre din hund – så den rent faktisk holder op med at gø og kommer tilbage til dig, når du kalder på den, så vil du være glad. Det er jo, sådan at mange hunde bliver aflivet, fordi de udviser en adfærd, der kan udvikle sig til en farlig situation. En hund kan blive aggressiv. Og det er virkeligt en skam, hvis en hund skal aflives, fordi den ikke har fået den nødvendige træning. Som hundeejer vil du blive ulykkelig, hvis din hund pludselig skal aflives, hvis den har været aggressiv.
Omvendt kan jeg forklare nødvendigheden af hundetræning med følgende: Det vil også være sundt for hundeejeren at komme til hundetræningen. Her vil du nemlig lære meget mere om din hund.

Hvad betyder hundens signaler

Hvad betyder de signaler, den sender dig? Du vil få en øget forståelse for, hvorfor og hvordan din hund reagerer i forskellige situationer. Du vil lære, hvornår du kan tillade dig at ’humanisere’ din hund, og hvornår du skal lade den være det dyr, som den er. Kort sagt, du vil lære meget om, hvordan hunde tænker og kommunikerer. Og det kan redde den, hvis du lærer at ’tale’ dens sprog. I sidste ende handler det jo om, at du og din hund skal have et godt liv sammen. Et værdigt liv for hunden. Et kærligt liv. Hundetræning er derfor ikke kun et spørgsmål om at lære din hund at lystre. Man kan sige, at det er et sprogkursus, som dog sigter på, at hunden forstår og adlyder dig.