Hvad er et forbrugslån?

Forbrugslån

Et spørgsmål, vi ofte får stillet, er; Hvad er et forbrugslån? Det er faktisk et meget godt spørgsmål, som egentligt kan besvares relativt kort. Et forbrugslån er et lån, som ikke nødvendigvis er øremærket noget specifikt, som eksempelvis et billån eller et boliglån er.

Et forbrugslån er altså et lån til forbrug, hvor forbrug kan være alt lige fra en rejse, elektronik, møbler, hårde hvidevarer, scooter, cykel osv. osv. Forbrug er med andre ord, alt hvad der kan forsøde din tilværelse, og med et online forbrugslån bestemmer du helt selv, hvad pengene skal bruges til.

Forbrugslån har mange navne

For at komme helt omkring spørgsmålet “Hvad er et forbrugslån”- er det et must at nævne de øvrige navne og begreber. Sagen er den, at et forbrugslån blot er den overordnede betegnelse for det at optage et lån på nettet med hurtig udbetaling. Online lån bliver markedsført under en lang række navne, som alle dækker over lån til forbrug med udbetaling nu og her med det samme.

Øvrige navne som dækker over forbrugslån er blandt andre:

  • Kviklån
  • Minilån
  • Netlån
  • Hurtig lån
  • SMS lån
  • Privatlån
  • Kassekredit
  • Mikrolån

Alle ovenstående navne dækker i virkeligheden over det samme, og den eneste forskel på disse lånetyper er løbetiden og lånebeløbet. Klassiske online forbrugslån har typisk en længere løbetid på op til 8 år og med mulighed for et større lånebeløb på op til 400.000 kr. Hvorimod kviklån og minilån har en kortere løbetid på mellem 15 – 30 dage og et lille lånebeløb fra 100 – 6.000 kr.

Fælles for alle forbrugslån er i øvrigt også, at de kan optages uden at stille sikkerhed og uden nogen form for nævneværdig kreditvurdering. Du kan ligeledes ansøge og få pengene udbetalt hele døgnet rundt – året rundt (også i weekenden).

Lån uden sikkerhed

Én ting er at låne penge billigt, end anden ting er at låne penge billigt uden sikkerhed. Billige lån uden sikkerhed betyder kort og godt, at du ikke behøver at stille noget som helst i pant for lånet. Du optager altså det billige lån på dit glatte ansigt, hvilket vil sige, at långiveren potentielt løber en ret stor risiko. Billigt lån uden sikkerhed er bare endnu en af de mange fordele, der er ved at låne penge online.

Hvad betyder det i grunden, at du kan optage et hurtigt kviklån uden sikkerhed? Og hvad tænker du, når du hører, at du kan låne penge uden kreditvurdering, dokumentation, eller krav? Ja, det gennemgår vi herunder, da det jo snart er halvdelen af Danmarks befolkning, der låner penge online. Af samme grund, er det vigtig viden for rigtig mange, hvilke og hvor mange fordele der er ved at låne penge på nettet.

Kilde: Forbrugslån Billige DK