Gratis billeder – se dig godt for

På internettet kan du finde millioner af billeder, men det er ikke ensbetydende med, at du også uden videre må bruge dem til eget formål. Det kan fx være, når du mangler et billede til din webside, et nyhedsbrev, billedcollage eller et helt fjerde projekt.

Uanset hvad dit projekt går ud på, gælder samme regel: du må ikke bruge en anden billeder eller fotos, medmindre fotografen har givet tilladelse til det. Det gælder lige meget, hvor uanseligt, du mener billedet er, og hvor let du selv kunne tage et lignende. Det er fotografen, som har ophavsretten til et billede, medmindre andet er aftalt eller angivet.

Mangler du et gratis billede, finder du netop dette på http://gratis-billeder.dk.

Her er billederne lagt op til fri afbenyttelse, og du behøver overhovedet ikke frygte for en regning fra fotografen for ulovlig brug af billedet og bøde for overtrædelse af loven om ophavsret. Bøderne ligger som regel på nogle tusind kroner og opefter afhængig af, i hvor vid udstrækning billedet er blevet benyttet. Det vil sige, at det er dyrere at bruge en anden fotografs foto i forbindelse med en folder, som trykkes i 2000 eksemplarer, end det er at bruge et foto ulovligt en enkelt gang i et projekt.

http://gratis-billeder.dk finder du billeder i forskellige kategorier. Det er bla. dyr, begivenheder, planter og steder. Når du downloader billeder er der nogle ganske få regler, som du skal overholde. De står på forsiden. Har du tvivlsspørgsmål, kan du kontakte gratis-billleder.dk via kontaktformularen på hjemmesiden.

 

Author: Max

Share This Post On