Elektrisk keyboard

Musik er en meget stor del af vores liv. Og en gang imellem, så kan jeg ikke lade være med at tænke på, at mange kunstnere er meget forkælede i dag. De har en idé om, at musikere skal have mulighed for at udøve deres kunst for alle, men til skyhøje priser. Det er der måske en god grund til. Jeg kan bare ikke lade være med at tænke på alle de musikere, der har komponeret de største og bedste stykker musik, også har været igennem meget svære tider i deres liv. De har sultet. De har lidt af sygdom. De har haft en svær barndom. Bare for at nævne få eksempler.

Forventninger

Mange musikere, i dag har en forventning om, at de har ret til et job. De betragter det som et lønarbejde at være førsteviolin nede i det lokale symfoniorkester. De er helt gal på den efter min mening. I hvert fald hvis de ikke har talent. Musikere skal have talent. Ikke kun for at spille deres instrument. De skal have talent for at arbejde i teams. Musik skabes nemlig i samarbejde. Og det er hårdt arbejde. Kan en musiker indse, det, så har han eller hun min fulde respekt. Men hvis de ikke kan indse, det, så er jeg ligeglad med dem. Måske er det også grunden til, at mange ’musikere’ aldrig får den succes, som de måske fortjener. Talentet er der. Selvtilliden eksisterer. Viljen til at samarbejde? Eksisterer den?

Keyboards til musik

Her er det, at musikere skal høre efter. Lyt til, hvad jeg har at sige: I skal blive bedre til at spille jeres instrumenter. I skal blive bedre til at håndtere alle de tekniske hjælpemidler, I har, når I står på scenen. Hvis det handler om, at jeres pianist skal blive bedre til at spille på et musik keyboard, så hjælp ham – eller hende. Hvis det handler om, at jeres betroede teknikker ikke håndterer røgmaskinen godt nok, så giv ham gode råd. Fortæl ham, hvad det er, I ønsker. Handler det om, at jeres lydtekniker er doven, så væk ham op, så der kan blive tilsluttet nogle højtalere i tide.

Ingen kæde er…

Kort sagt, det handler om samarbejde. Det handler om udveksling af ideer og tanker. Det handler bestemt ikke om at være et stort ego. Det handler om at give lytterne en god oplevelse. Og det skal I respektere. Der er en grund til, at jeres lyttere betaler penge for at være med til koncerten. De forventer at få en god oplevelse. Og I har en forpligtigelse til at give dem en god oplevelse. Basta. Det er det samme som når I går på en god restaurant. I forventer at få god mad. Kokken knokler for at tilfredsstille jeres ganer. I skal knokle for at tilfredsstille vores ører. Gør I det, så får i succes. Hvis ikke – ja så glem drømmen om at få status som musikstjerne. En svada til dig? Ja. Fordi jeg ved, du kan bedre. Og fordi jeg gerne vil have, at du bliver en musikstjerne.