Miljøvenlighed er vigtig

Miljøet! Det tænker vi meget på. Vi tænker meget på de her klimaforandringer. Og vi tænker meget på, hvordan vi kan beskytte miljøet, men samtidigt også undgå at skulle leve uden den komfort vi er blevet vænnet til. Vi bygger energivenlige huse. Vi isolerer godt, så indeklimaet kan blive bedst muligt – og vi kan spare på varmeregningerne. Vi køber flere og flere el-biler, som er meget mere venlige imod miljøet, fordi de ikke bruger fossilt brændstof. Når vi køber tøj, så er det ofte tøj, der er produceret under forhold, som er nænsomme overfor miljøet. Og i mange tilfælde er det også tøj, som ikke er produceret af underbetalte arbejdere et eller andet sted ude i Asien eller Indien.

Vi gør hvad vi kan

Men tænker vi over de rengøringsmidler og andre midler, vi bruger i vores hverdag? Ja, det gør vi – og vi forsøger at købe de midler, der gør mindst skade på miljøet. Vi gør alt, hvad vi kan. Der er bare nogle ting, som vi normalt ikke tænker over: Fx at det faktisk er muligt at få bilen undervognsbehandlet med miljøvenlige midler. Vi tænker vel oftest, at undervognsbehandlingen bare skal overstås. Vi booker tid til undervognsbehandling på Fyn her eller hvor vi nu bor, og får bilen behandlet. Vi taler ikke med servicecenteret om hvilke midler, der findes, og hvad vi kan gøre for at skade miljøet mindst muligt i den forbindelse.

Uden opløsningsmidler

Det er faktisk sådan, at du kan få en miljørigtig undervognsbehandling. Det handler naturligvis om det beskyttelsesmiddel, der anvendes til behandlingen. De fleste midler indeholder opløsningsmidler og kemikalier, der er direkte farlige for miljøet og for os selv. Det er dem, du kan lugte lige efter at din bil har fået sin rustbeskyttelse. Det er dem, der sommetider drypper ned på carportens fliser – og som efterlader pletter, der er umulige at fjerne.

Heldigvis findes der servicecentre, som – uden at du spørger efter det, gør dig opmærksom på, at du har muligheden for at få en miljørigtig undervognsbehandling. De vil spørge dig om, du er interesseret i at få sådan en til bilen. De vil også forklare dig, at det er lidt dyrere end hvis der skal anvendes konventionelle beskyttelsesmidler. På den anden side vil de også forklare dig, hvad fordelene ved en miljørigtig undervognsbehandling er. Og der er ret mange fordele, så selv om den form for behandling af undervognen i første omgang er lidt dyrere, så er der også penge at spare på længere sigt:

Holder længe

For det første vil du ikke kunne lugte beskyttelsesmidlet, der bruges. For det andet vil behandlingen holde længere. Ofte får du at vide, at du skal have din bil rustbeskyttet igen efter 3 år. Med det miljørigtige middel, kan du vente i 4 år. Du sparer dermed 25%. For det tredje, så ved du, at midlet, som er blevet brugt til rustbeskyttelse af din bil, ikke vil skade. Din samvittighed er derfor god. Er det et nyt vidundermiddel, som nogle kloge kemikere har opfundet? Egentlig ikke. Det er et produkt, som Tectyl har udviklet – og som det er rimeligt nemt for servicecentrene at få hjem til deres værksteder.