doctor having operation

Du er i syv sind. Skal du melde lægen til patientklagenævnet? Han har jo gjort sit bedste. Men han tog fejl og lavet nogle grove fejl. Du kan sagtens tilgive ham. Du ville sikkert have lavet de samme fejl, hvis du var i hans sted. Men alligevel: Det er jo dit helbred, det er gået ud over. Du tænker dig grundigt om. Hvad vil der egentlig ske, hvis du søger om patienterstatning for den fejlmedicinering, du har været ude for? Får du erstatning?

Mange får medhold

Statistikken, du kiggede på, fortalte at mange patient klager faktisk bliver mødt og at erstatning bliver givet. Men hvad vil der ske med lægen? Altså den unge mand, der næsten lige har startet sin karriere i et miljø, hvor arbejdspresset er meget hårdt? Vil han få frataget sin ret til at udøve lægegerningen? Vil han miste sin stilling? Eller får han en bøde? Hvad vil der ske?

På den ene side kan du godt se det fuldkomment urimelige i, at du måske kommer til at ødelægge et liv for et ungt menneske, der har knoklet i mange år for at blive læge. På den anden side kan du slet ikke forstå, at en uerfaren læge får lov til at tage fuldt ansvar – uden konsultation med en mere erfaren læge – for en patient. Set fra oven, så synes du faktisk også, at det er aldeles urimeligt, at du nu skal døje med bivirkningerne af medicin, der har været farlig for dig selv. Skal du ikke have erstatning for det? Både for de udgifter du har haft til forkert medicin og for de smerter, du nu har, som følge af at brug forkert ordineret medicin.

Søge patienterstatning

Hør her: Din medmenneskelighed og villighed til at tilgive en uerfaren læge er virkelig flot. Dine tanker går dog i en lidt forkert retning, hvis du ikke søger om patienterstatning. Det behøver jo ikke at være via en personligt sigtet klage over læge. Det kan være via en almindelig indgivelse af en ansøgning om erstatning til patientklagenævnet.

Du bør dog lave din ansøgning i samarbejde med en dygtig erstatningsadvokat, som ved, hvordan den pågældende instans fungerer. Og det skal du gøre, så du er sikker på, at din ansøgning ikke havner i en forkert bunke. Du behøver, som sagt, ikke at klage over lægen. Du kan klage over hospitalets måde at håndtere din sag på. Det er faktisk uhørt, at patienter overlades helt til meget unge og stadig uerfarne læger – uanset hvor dygtige de er. Der skal være en overlæge, der har det fulde overblik. Samtidigt skal der jo også være nogle sygeplejersker, som ikke kun deler medicinen ud, men som også holder øje med patienterne, imens de er indlagt.

Samarbejd med en god erstatningsadvokat

En eller anden må da have set, at den medicin, du fik, ikke var rigtig. Kort sagt: Hospitalet har sjusket. Og det skal du have erstatning for. Så: Opsøg en erstatningsadvokat som https://erstatningsadvokat.site/, der kan hjælpe dig med papirarbejdet og få skubbet din ansøgning om patienterstatning igennem systemet hurtigst muligt. Og så skal du se at komme dig, nu hvor du har fået ordineret ny medicin.