person using laptop computer holding card

Semesterprøven gik godt. Du har afsluttet syvende semester på dit studie. Nu har du så en lang juleferie foran dig. Det er rart at tænke på. Du ved allerede nu, at du skal hjem til dine forældre i julen. Faktisk har du tænkt at blive hos dem til efter nytår. Det ved du, at de vil være glade for. Og hvorfor skulle du ikke give dem den glæde? Ja, din plan er god. Og sød. Du har ingen hast med at komme tilbage til København og studierne. Du har overskud. Og du ved, hvordan du skaber gode rammer for dig selv, så du kan holde ud at være hjemme hos forældrene i mere end en uges tid:

Afbudsrejser er jo billige

Du har købt en afbudsrejse, som du vil bruge på at få skabt ny energi med. Du vil suge varme og sol til dig som en tørstig svamp. Og så vil du bare ligge og dase i skyggen ved en tropisk strand. I en god uges tid. Afbudsrejser er ellers ikke noget, du plejer at benytte dig af. Faktisk rejser du ikke så meget. Højest en enkelt gang om året. Sammen med en veninde. Men nu skal du afsted alene.

Og ja, hvis din veninde får at vide, at du har købt en charterrejse på tilbud, så vil hun helt sikkert grine højt af dig.

Det med at finde flybilletter biligt

Og fortælle alle andre, at du ikke selv kan finde billige flybilletter og det rigtige logi. Det er sådan set rigtigt nok. Du har ikke erfaringen. Men hør her: Det skal du slet ikke skamme dig over. Tværtimod, så er det jo måden, du får erfaring på. Når det handler om at rejse. Det er en fornuftig indgang til det, som alle studiekammeraterne åbenbart mener, de er verdensmestre i.

Når du køber en afbudsrejse, så får du godt nok de samme tilbud, som du ville få, hvis du købte en almindelig charterrejse. Men fordi det er en afbudsrejse, så er der nogle elementer, som ikke altid kan forudses. Det kan tænkes, at dit logi ikke helt lever op til dine forventninger. Omvendt kan det også tænkes at logiet er den rene luksus. Det kan du ikke vide. Men det vil lære dig, hvad du sætter pris på, når du er på rejse: Skal det være luksussuiten med stor balkon og udsigt – eller kan du klare dig og nyde et værelse, hvor der er mulighed for at sætte aircondition i gang, så du ikke skal ligge og svede hele natten?

Bare vær glad for din beslutning

Du skal derfor ikke være nervøs for, hvad din veninde vil sige til de andre. Du skal være glad for, at du har taget en beslutning og købte en afbudsrejse så du kan besøge et sted, der tiltrækker dig. Du får det hele: Sikker flybillet. Sikkert logi. Og så får du udvidet din rejseerfaring, uden at det kommer til at koste dig en formue – og uden, at du skal føle at andre bestemmer alt for dig. At det så også bliver en af de billigste rejser, som du nogensinde har været på, er jo kun en fordel.