Cyklen gør ferien aktiv

Cykling har mange fordele som rejseform, da det er den hurtigste måde at rejse med menneskelig magt, men langsom nok til at tillade sig at fordybe sig i sine omgivelser. Cykling er også en billig – og ikke mindst sund form for transport.

Der findes mange forskellige former for cykelferie. Multikontinentale ture er relativt almindelige, der kan være tale om en uges cykelferie, en måneds cykelferie – eller måske bare en weekend.

Nogle ture er er ekstremt udfordrende, mens andre er mere sikre og nemme at gennemføre. Som med alt andet er der alt for enhver smag. Det kan være terræn og rut typer fra let til svær, flade rides langs asfalterede cykelstier til ruter, der tager dig op på nogle af de mest udfordrende bjerge i verden. Uanset hvilken slags cykling, du er til, skal du entrere med et bureau med speciale i aktive ferier som for eksempel: http://www.mountain-adventures.dk/

Hvorfor cykelferie?

Cykelferie er måske den bedste måde at opleve landskabet og kulturen på – mærk terrænet, lugte de smukke blomster på din vej og måske de modne druer, høre dyrelivet omkring dig og se det, når du er heldig.

Den billigste form for cykelferie er den selvstændige tur. Med den selvstændige tur tager du dig selv af alt lige fra at planlægge din rute, medbringe din cykel, bære dit grej, måske sørge for opbevaring af dine kufferter, og booke ophold på hotel eller hostels undervejs. Nogle kan lide denne type for eventyr, hvor de selv står for det hele og måske bare finder steder at bo på deres rejse og intet er booket på forhånd.

Andre vil gerne have det sikkerhedsnet, der gives, når de booker ved en professionel arrangør af cykelferie og aktiv ferie. Her har du også muligheden for at rejse med en stor gruppe og få nye venner, hvor I deler denne specielle oplevelse. Her får du en struktureret tidsplan og rejseplan, hvor der er taget hånd om det hele. Alt er planlagt hoteller, ruter, måltider, transport af bagage, sightseeingture og meget mere. Der er ofte tilknyttet guider til turen, som fortæller om de attraktioner og byer, I besøger. Du har også altid et team til at hjælpe dig, hvis du kommer til skade, eller din cykel bryder ned eller andet opstår undervejs. Personligt har jeg altid benyttet enten Mountain Adventures eller Bering Rejser, når det handler om oplevelsesferier og aktiv ferie – det kan altså godt betale sig! Du kan læse mere om aktiv ferie her.

Med disse ture er der oftest en varevogn, der har dine kufferter og udstyr, så du ikke dermed er begræset i din pakning, og har endda mulighed for at få en selskabskjole på om aftenen, hvis det er det, du vil 🙂

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On