Lækkert tøj til ferien

Det er noget af en opgave at få sammensat sin garderobe til en fem ugers ferie i USA, når man har valgt at køre rundt ovre i det store land og både skal gennem de koldere, nordlige egne og også vil besøge den sydlige del, hvor det mange steder ikke ligefrem er varmt overtøj, det handler om.

Men min veninde, Maria, og jeg har bestemt, at vi vil af sted sammen på sådan en ferie. Vi har sparet sammen i nogle år, og nu skal det altså være. Maria var godt nok på dagpenge en periode via sin a-kasse, men det gik jo alligevel. Vi flyver til New York, hvor vi på forhånd har bestilt en lejet bil, som venter på os i lufthavnen.

Så bruger vi de fem uger på at zigzagge os på tværs af USA og slutter i Los Angeles, hvorfra vi flyver hjem til Danmark igen. Vi har lejet bilen i et af de store, internationale udlejningsfirmaer, så det er ikke noget problem at få bilen i New York og så aflevere den i Los Angeles.

Maria og jeg skal af sted om godt en uge, og vi glæder os som små børn til turen. Nu er vi også så småt ved at have garderoben på plads. Maria mangler endnu at få købt nogle få ting, mens jeg selv mener, at jeg har det hele på plads.

Her i den kolde årstid herhjemme er det ikke noget problem med overtøj, som ellers kan fylde uforholdsmæssigt meget i en kuffert. Derfor har jeg valgt en lækker kort frakke fra det italienske designfirma Parajumpers. Den er supersmart og i kraft af den tykke vattering også meget varm.

Både Maria og jeg har valgt ikke at tage en kjole med på rejsen. Vi skal være praktisk klædt på, men vi vil selvfølgelig også helst være så smart klædt som muligt. I sidste uge viste Maria mig et par nye jeans, hun havde købt til ferien. Det var et par virkeligt smarte bukser med smalle ben, men med grove lynlåse ved anklerne, syninger med kontrastvirkning og så lommer på lårene, så der alt i alt er tale om et råt look med mindelser om en håndværkers beklædning.

Hendes nye jeans er et dansk design, der hedder Whiite, som jeg selv har et par smarte toppe fra. Dem skal jeg i øvrigt have med på turen, og den ene vil Maria nok låne af og til, for den er som skabt til at matche hendes nye jeans.

Jeg har også selv satset på praktiske lange bukser til turen, men af hensyn til bagagens vægt tager jeg kun to par med foruden dem, jeg rejser i. Vi satser nemlig på at kunne få vasket noget tøj i løbet af vores ferie, for ellers ville det knibe at få tøj til en fem ugers ferie bakset ned i en kuffert.

Maria og jeg har aftalt, at vi ikke tager ret mange smykker med, men lidt skal man jo som pige have, så jeg medbringer i hvert fald den flotte halskæde fra Julie Sandlau, som jeg fik af min mor i fødselsdagsgave i sidste måned.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On