Sådan skal du se effekten af isolering

Dit hus er rammen om en stor pulje af dine penge, det kommer egentlig til udtryk på mange måder. Der er både de månedlige afdrag på lånene, men i særdeleshed og udgifter som varme spiller en stor rolle i mange budgetter.

Heldigvis er det ikke så dyrt at vende vrangen ud på varmeregningen som mange tror, og du kan med relativt få midler skaffe dig selv et råderum i budgettet som måned efter måned vil vende tilbage. Lad os tag et kig på et par af de isoleringstyper der hurtigst tjener sig selv hjem, og som oftest er billigst at få udført.

Hulmurisolering

Det er i virkeligheden nok den mest overset gruppe af isolering. Hule mure er en dræber på dit varmebudget, og indtil for få år siden var det ikke noget man gjorde noget særligt ved. Heldigvis kan man i dag undersøge huset helt uden at bore store huller og kan derfor med en rimelig lav omkostning bedømme behovet for isolering af væggene. Operationen med undersøgelsen laves enden med et termisk kamera, eller med et lille kamera der kan stikkes ind i væggen. Hulmurisolering tjener sig som hovedregel hjem efter 2-3år.

Isolering af loft

Varmen stiger som bekendt op af, derfor giver det god mening, at et dårligt isoleret loft ofte koster mange penge på varmebudgettet. Du bør som minimum have 350mm isolering på dit loft, hvis du har mindre end det så kan du med god ro i sindet få udført en efterisolering. Hvis du ikke har mulighed for at kigge på loftet så kan du, hvis huset er mere end 10 år gammelt, regne med at isoleringen er udført efter datidens normer og derfor ikke lever op til nutidens isoleringskrav. Isoleringsopgaven bliver typisk udført på en dag, og tjener sig selv hjem på 3-4år afhængigt af opvarmningsform og mængden af isolering.

Tilstandsrapporten

Husk at forkert udført isolering giver kedelige anmærkninger i tilstandsrapporten og det kan derfor altid betale sig at få udført det korrekt fra starten af. Du kan læse mere om tilstandsrapport på bedrebyg.dk

Author: Max

Share This Post On