Matematik er svært

Egentlig har jeg aldrig været flov over, at jeg i hele min barndom og ungdom indtil nu har haft svært ved at klare mig i faget matematik, for jeg deler vistnok skæbne med temmelig mange andre piger på det punkt. Som jeg ser det, er matematik et fag for drenge og mænd, for deres hjerner er vist mere indrettet i den retning, end tilfældet er for de fleste af os piger.

Da jeg for tre år siden startede i gymnasiet, var jeg nødt til at vælge faget matematik med, for mit store ønske har i mange år været at uddanne mig til tandlæge, og i den uddannelse er der krav om et vist niveau i matematik. Men jeg vidste på forhånd, at jeg ville få vanskeligheder med at klare mig i det fag.

Derfor foreslog mine forældre også, at jeg skulle have noget ekstra hjælp til matematik, men vi havde faktisk lidt svært ved at finde en, der kunne hjælpe mig, selv om mine forældre var villige til at betale for det. Hvordan pokker bliver man god til matematik?

Men så en dag prøvede jeg at søge på Google efter hjælp til matematikken, og så viste det sig til min overraskelse, at man for en ret beskeden pris kan abonnere på en hjemmeside, hvor man kan hente masser af træning i matematik.

Så jeg tegnede et abonnement på den hjemmeside, som blandt andet byder på masser af opgaver, der er hentet fra en rigtig matematik eksamen, så der var bestemt tale om realistiske opgaver. Dem begyndte jeg at kaste mig over, selv om det især i starten gav mig en del problemer, som det i nogle tilfælde kunne tage temmelig lang tid at få løst, for jeg havde jo ikke rigtig nogen vejleder af kød og blod, jeg kunne søge råd hos.

Men den form for hjælp har jo altså den fordel, at man kan tage imod den, når det passer en selv. Der er ikke noget aftalt tidspunkt med en eventuel vejleder, som man skal passe, og man kan bruge al den tid på opgaverne, man har behov for.

Og jeg synes faktisk, at det er nemmere at være flittig, når man selv suverænt bestemmer, hvornår man vil arbejde med tingene, og jeg var faktisk ganske flittig i hele 1. G. Efter de første måneder kunne jeg tydeligt mærke, at mine færdigheder havde god gavn af den matematik hjælp, jeg modtog via den pågældende hjemmeside. For jeg blev hele tiden bedre og bedre til at løse de opgaver, vi fik i gymnasiet, og jeg var rigtig stolt, da jeg fik en flot karakter til en terminsprøve i midten af 1. G.

Så da jeg var færdig med 1. G opsagde jeg abonnementet på hjemmesiden og klarede mig også hæderligt i matematik alligevel. Men da vi kom til foråret i 3. G og eksamenstiden nærmede sig, valgte jeg at tegne abonnement på den hjemmeside igen som en form for forberedelse til matematik eksamen, og det viste sig også at give pote, for jeg bestod studentereksamen med et 7-tal i matematik. Som du kan læse om her, kan matematik faktisk læres 🙂

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On