København om sommeren

Den danske sommer er ved at være over os og hvorfor ikke tilbringe sommerferien hjemme i hovedstaden frem for at tage sydpå. København byder på mange forskellige attraktioner og gode spisesteder, som man kan nyde godt af i det dejlige sommervejr. Her er fem steder du absolut må besøge i København.

1. Nyhavn

Nyhavn er en af Københavns absolutte turistattraktioner. Nyhavn hed oprindelig Den Nye Havn og kan spores helt tilbage fra 1673. Havnen var oprindeligt en erhvervshavn, hvor skibe fra hele verden lagde til kaj. Derfor var livet ved Nyhavn førhen præget af Sømænd. værtshuse, glædespiger og fest og glade dage. I dag er Nyhavn  præget af  de skønne gamle, skæve huse og huserer en masse hyggelige restauranter og barer. Derudover kan man på Nyhavn også se H.C. Andersens gamle boliger, som er beliggende i nr. 20, nr. 67 og nr. 18. Da han boede her skrev han bl.a. Fyrtårnet, Lille Claus og store Claus og Prinsessen på Ærten. Nyhavns ældste hus er nr. 9 og stammer helt tilbage fra 1681. Der er altså masser af ting at se på Nyhavn, men det der er det bedste ved Nyhavn er stemningen og omgivelserne. Så tag et smut forbi Nyhavn og nyd sommeren med et glad koldt rosévin.

2. Bakken 

Bakken også kaldet Dyrehavsbakken er en del af Danmarks historie. Det er verdens ældste forlystelsespark og der er da også rigelig med forlystelser at prøve mens, man er der. Man kan dog også tage på Bakken blot for at slappe af og hygge, da Bakken har over 50 restauranter, beværtninger, cafeer og boder. Her er der altså rig mulighed for at nyde god mad, kaffe eller et glas vin. Om aftenen er en stor attraktion på Bakken at høre syngepigerne optræde i Bakkens Hvile med frivole viser.

3. Rosenborg Slot

På Rosenborg Slot findes nogle af Danmarks ældste og største kulturskatte som fx de danske kronjuveler. Slottet blev opført i 16060-1634 af Christian IV som et lystslot. En af Rosenborg Slots største attraktioner er riddersalen med kroningsstolen, som bevogtes af tre løver i sølv. Derudover kan man også se et portræt af Johan Friedrich Struense og Dronning Caroline Mathilde. Hvis i har set den danske film “en kongelig affære”, kender I da helt sikkert også historien om Dronning Caroline Mathilde, der var gift med den sindssyge Kong Christian 7., men indledte et forhold til kongens livslæge Johan Friedrich Struense.

4. Den lille Havfrue

Man kan ikke besøge København uden at besøge den lille Havfrue. Hun er en af Københavns allerstørste attraktioner og står på Langelinje Kimagesaj. Skulpturen fyldte 100 år sidste år og blev derfor opført i 1913 som en gave fra Carl Jacobsen  til Københavns Kommune. Skulpturen er opført i granit og inspireret af H.C. Andersens eventyr om havfruen, der ofrer alt for at blive forenet med den unge, smukke prins på landjorden. Derfor sidder den lille Havfrue da også og spejder længselsfulgt efter prinsen.

5. Parker og naturområder

København rummer mange dejlige og hyggelige parker, som man sagtens kan tilbringe en hel sommerdag i. Man kan fx bestille noget mad og tage med i parken eller købe en engangsgrill og pølser på vejen. Frederiksberg Have er fx et hyggeligt sted at bestille en pizza i Frederiksberg til og nyde den sammen med noget koldt og drikke og i godt selskab. Derudover kan parker som Amaliehaven, Botanisk have og Kongens Have anbefales.

Udover ovenstående fem steder er der masser andre steder, der er et besøg værd i København. Så hvorfor ikke udforske sit fædreland før man tager udenlands?

Author: Max

Share This Post On