Ideer til madkassen

Det kan være svært at blive ved med at finde på, hvad man kan putte i madkassen. En rugbrødsmad er dejlig, men i længden kan det godt blive kedeligt, hvis der ikke er noget variation. Jeg husker min madkasse i sin tid til at være blot et stort rum, og tit gad jeg faktisk slet ikke spise den, men spiste noget andet, når jeg kom hjem. Det var min mor sikkert ikke glad for…

  • I dag kan man få nogle lækre madkasser med flere rum, og det gør det bestemt til en sjovere udfordring at fylde noget godt og sundt i madkassen. Du kan også få madkasser til børn med flere rum, der også er sjove at se på, og det gør det mere spændende for børnene end bare en kedelig boks. Når du laver madplaner til din familie, kan det være en god ide også at lave ekstra, så der er rester til madkassen.Her er nogle ideer til madkasser med flere rum:
  • Kog noget byg, så du har til flere dage i ugen. Byg har masser af fibre og kan kombineres med kylling for eksempel sammen med tomater, avocado, græskarkerner etc. Kog byg i kyllingebouillon, så får det mere smag.
  • Rul fuldkornstortillas med grøntsager og kød. Server med frugt ved siden af.
  • Lav en portobello pizza. Kom fyld og ost på en portobello, og drys med frisk basilikum. Det smager også godt koldt. Server med grøntsager ved siden af.
  • Tilbage til byg. Mix byg med sauterede champignon, pinjekerner og tørrede tranebær. Som tillæg putter du skiver af brie og skiver af rød peber i madkassen.
  • Sæt laks på spyd, og server det med en rest ris. Hertil tropisk frugt – det kan være mango, vandmelon og druer. 

Lad mig høre dine ideer til en sund madkasser til børn og også til voksne. Kender du i øvrigt denne her?

Madplan til børn – nem, sund og billig

 

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On