Du kender godt det her spil, hvor man smider en glat sten hen over en isbane, og så bliver der fejet med koste for at styre i hvilken retning stenen glider. Curling. Jeg har kun set det på fjernsyn i forbindelse med de olympiske vinterlege. Det fascinerer mig, at man kan feje så ivrigt med en kost. Samtidigt er det vidunderligt afslappende at se på. Muligvis fordi jeg ikke kender reglerne godt nok. Men jeg ved, at det er noget med, at stenen skal komme tættest på et punkt inde i en cirkel, og at man kan sende stenen afsted, så den fjerner andre sten. Spillet spilles af 2 hold. Så det er vel noget med at skyde modstanderholdets sten væk fra punktet og, så få sit eget holds sten tæt på punktet.

Et godt shuffleboard

Forleden kom jeg forbi en legetøjsforretning. De havde sådan et shuffleboard stående i udstillingsvinduet. Det lignede faktisk en curlingbane. Bare med firkantede felter i stedet for cirkler. Jeg ved, at shuffleboard er meget populært. Jeg har set dem på værtshuse, når jeg har været i byen med vennerne, men jeg havde ikke set dem til hjemmebrug. De shuffleboards, jeg har set, er meget lange, men det, som de havde i legetøjsbutikken, var ikke så langt, og det kunne klappes sammen, så man kan få det stuvet væk, når det ikke er i brug. Praktisk.

Det er jo billigt nok

Jeg gik ind i butikken for at høre om prisen og se nærmere på shuffleboardet. Overkommelig pris og god kvalitet. Jeg overvejede, om jeg skulle købe det. Det kunne da være hyggeligt at spille med hele familien sådan en søndag eftermiddag, hvor alle er ved at forberede sig den kommende uge.

Butikken havde flere forskellige spilleborde. Bl.a. havde de et spillebord til bordcurling. De havde også flere multispilleborde – med bordtennis, bordfodbold og almindelig bordplade, så bordet også kan bruges som spisebord. Men jeg syntes, at det her shuffleboard eller pladen til bordcurling var sjovest. Så jeg ringede hjem for at høre, om de kendte til spillet. Min store dreng svarede, at han kendte godt spillereglerne for shuffleboard. Det er hamrende sjovt at spille, sagde han. Ok, jeg købte shuffleboardet og nogle ekstra pucke.

Jeg ved af erfaring, at det er de små genstande, der hurtigt bliver væk. Fik mit shuffleboard læsset ind i bilen og kørte hjem.
Den aften – efter middagsmaden – spillede hele familien shuffleboard til lang tid over børnenes sengetid. Vi spillede pigerne mod drengene. Det viste sig, at min kone er rigtig god til at sigte med puckene, og kan styre, hvor kraftigt hun sender pucken afsted. Hun fik sendt vores pucke væk adskillige gange. Til min store datters hvinende glæde. Pigerne vandt over drengene flere gange. Så jeg har aftalt med min søn, at vi arrangerer en herreturnering i den kommende weekend. Vi skal da have revanche overfor pigerne. De skal ikke tro, at de er bedre end os. Men vi indså, at vi skal i træning for at nå det mål. Vi har derfor inviteret to af min søns kammerater med til turneringen. Den finder sted, mens pigerne er til svømning.