Hvis du tror, at blomsterbinding er et aftenskolekursus, du kan melde dig til, så har du fuldkommen ret. Og det kan være ret udfordrende at lære at binde blomster, så buketten eller opstillingen bliver flot. Man skal kunne se farvenuancer og turde lege med dem. Og så skal man være lidt fingernem. Det kræver, at man kan vikle noget ståltråd nænsomt om blomsterne.

Lei – blomsterkransen

Men blomsterbinding er også andre ting. Fx at binde blomster sammen til en krans, man har om halsen. Det kaldes for en ”lei”. På Hawaii er de dygtige til at lave lei. Det er nærmest sådan et kendetegn. En lei signalerer for mig nemlig Hawaii lige med det samme. Også selv om jeg bare ser et billede uden kønne piger og dansende mennesker på en skøn strand.

Nu ved jeg med sikkerhed, at man ikke lærer at lave en lei på et blomsterbindingskursus her i Køge. Det er nemlig mig, som underviser i det på aftenskolen. Der har faktisk kun været en enkelt kvinde, som spurgte om det, inden hun meldte sig til kurset. Sjov idé. Hun mente, at man bruger dem til at sætte i håret. Lidt, ligesom man ser i de gamle romantiske film fra 40’erne, hvor pigerne bandt maj-kranse og satte dem i håret. Gad egentlig vide, om man stadig laver blomsterkranse d. 1. maj her i landet. Synes ikke, at jeg så en eneste, da jeg var nede i parken for at høre partitalerne her for et par uger siden. Det er nok en meget gammeldags skik.

Men hvis man nu kunne få folk interesseret i blomsterbinding ved at lære dem at lave en lei, så ville jeg måske få gang i mit gartneri igen. De sidste år har det været sløjt. Forretningen går dårligt. Og jeg har da set, at der er mange rejsebureauer, som sælger, rejser til Hawaii. Til overkommelige priser. Det bliver vist mere og mere populært at tage på ferie derude i Polynesien.

Godt rejsebureau

Måske kunne jeg lave et samarbejde med et rejsebureau, som har speciale i Hawaii rejser. Vi kunne tilbyde et minikursus i, hvordan en lei laves, inden kunderne tager derud. Sådan et lille 2-timers kursus lige inden de rejser, så de kommer ind i feriehumøret. Det behøver ikke at koste så meget. Det kunne måske være et tilvalg til den Hawaii rejse, de køber. Ekstra bonus: Lær at lave en lei, inden du tager til Hawaii. Eller omvendt: Glemte du at lære at lave en lei, så tag imod din rejses ekstra bonus: Book tid hos blomsterbinder og gartner: Og så får de mine kontaktoplysninger. Kunne det virke? Kunne det sætte lidt gang i forretningen. Jeg skal vist specialisere mig i lidt flere liljer arter og orkideer. Det kan jeg sagtens. Intet problem i det.

Måske kunne det også være godt for ham der Hawaii-specialisten: https://nicksamerika.dk/ . Han kunne eventuelt give kunder, han får via mit blomsterbindingskursus lidt rabat, når de bestiller en rejse hos ham.

Arh, det er måske for meget konen-med-æggene-tænkning. Men idéen skal da prøves. Jeg tror, jeg ringer til ham med Hawaii rejserne i næste uge. Det kan da ikke skade at foreslå det.