Gode råd fra fysioterapeut

Da min veninde, Jette, fortalte, at hun var begyndt at spille golf, var det intet mindre end en af de største overraskelser, jeg har fået i mange år. Det skyldes, at hun i alle de år, jeg har kendt hende, altid har omtalt sin mands passion for golfspillet som noget værre pjat, og hun kunne bestemt ikke forstå, at nogen kan finde fornøjelse i at gå rundt i timevis og slå til en bold for at få den til at trille i et hul.

Men Jette afslørede så, at det faktisk var en fysioterapeut, der havde anbefalet hende at prøve med golfspillet som en slags terapi. Jette har nemlig i mange år lidt af hyppige anfald af hovedpine, og hun har forsøgt sig med en lang række forskellige former for behandling af hovedpine. Hun er også blevet scannet og fik heldigvis konstateret, at hun ikke havde nogen tumor i hjernen.

Ondt i nakken

På et tidspunkt fik hun nogle jagende nakkesmerter, og så valgte hun at opsøge den pågældende fysioterapeut. Han behandlede hende med blandt andet massage, og det hjalp på hendes nakkesmerter, og hun bemærkede også, at der gik en forholdsvis lang periode, hvor hun slet ikke fik hovedpine.

Det fik hende til at tænke på, at hovedpinen og nakkesmerterne måske kunne skyldes myoser i musklerne i nakke og skulderparti. På et tidspunkt begyndte hendes hovedpine at vende tilbage igen, og så valgte hun at bestille en ny tid hos fysioterapeuten.

Hun fortalte ham om sin mistanke om en sammenhæng mellem hovedpinen og ondt i nakken, og han bekræftede hende i, at det sagtens kunne skyldes myoser, som kom og gik, fordi hun ikke er tilstrækkeligt opmærksom på sine arbejdsstillinger på kontoret.

Da han havde givet hende nogle behandlinger igen, opfordrede han hende til at dyrke en eller anden form for motion eller sport, der kan holde musklerne i skulderpartiet i gang. Hun nævnte for ham, at hendes mand spiller golf, og at han aldrig har problemer med den slags.

Fysioterapeuten anbefalede hende varmt at tage ud og spille golf sammen med sin mand, for golfspil er fremragende til at styrke de muskler, hun havde problemer med. Han fortalte, at han havde noteret sig, at det normalt aldrig er golfspillere, der henvender sig til ham for at få behandling af rygsmerter, for golfspillere slås normalt ikke med den slags.

Sportsskader er almindelige

Fysioterapeuten havde også fortalt hende, at han da har mange patienter, som kommer til ham for at få behandling af overbelastningsskader og sportsskader, men det er i næsten alle tilfælde andre sportsgrene end golf, de dyrker.

Så nu har Jette spillet golf to gange om ugen de seneste fire-fem måneder, og ved du hvad, sagde hun, jeg er faktisk begyndt at kunne lide det. Lige i starten tror jeg ikke, min mand var så vild med, at jeg tog med ham, men nu hygger vi os gevaldigt med det. Og det bedste er, at jeg tydeligt kan mærke, at det hjælper på mit fysiske velbefindende. Jeg er helt fri for hovedpine, og sådan noget som nakkesmerter eller skuldersmerter kender jeg slet ikke til mere.