Efterårsferien står for døren, og det betyder en uges ferie for mig og hele min familie. En uges ferie betyder faktisk en masse udgifter. Fordi: Ferie er ligesom blevet synonymt med at skulle rejse et eller andet sted hen, hvor der er sol, strand og sommer. Når jeg fortæller mine børn, at efterårsferien i virkeligheden ikke havde sigte på, at børn skulle have det sjovt og bade i sydens sol, men at de skulle hjælpe til hjemme på husmandsstæderne med at plante kartofler, så ser de på mig, som om jeg er skør. Og ja, det er jeg nok. Men det er rigtigt, hvad jeg siger. Og det kan bruges til at slå mange små deals af, når vi er uvenner derhjemme:

Hjælp nu til

”Hvis du ikke hjælper til med opvasken, så er der ingen efterårsferie for dig min unge veninde. Gå du ud, og hjælp din mor med at tømme opvaskemaskinen. Ellers står den på havearbejde for dig i efterårsferien.”
Eksempel på en deal (trussel) mellem mig om min ældste nu 12 årige datter.

Hun ved godt, at truslen er tom. Men hun tager det alvorligt det her med havearbejdet. Jeg har én gang aflyst en ferie og sat alle på havearbejde, fordi jeg var sur over, at det er mig, der skal trække hele læsset: Finde rejsen, bestille den, betale den, sørge for, at alle ved, at vi rejser, så vi også kan være sikre på, at naboen kommer og vander planterne og går en tur med hunden.

Verdens billigste flybilletter?

I år har jeg dog været i god tid. Jeg fandt flybilletter til Mallorca for mere end 2 måneder siden. De var billige. Og jeg fandt også en hotellejlighed, hvor vi kan bo. Fordi jeg bookede alting for lang tid siden, fik jeg det hele til priser, som ligger en lille smule under, hvad det ville koste, hvis jeg gik ind og bestilte afbudsrejser til os i dag. Og vi skal afsted om en uge. Så jeg synes, at jeg har gjort en god forretning. Det er jo mig skaffedyret, der betaler det hele. Ungerne skal naturligvis have deres egen lommepenge med. Min kone vil ikke være dyr. Hvis hun får lov til at nyde solen i fred, så er alt godt. Og jeg skal bare have mulighed for at køre en tur ud i landskabet sammen med min viv, så vi kan opleve naturen og mennesker der.
Jeg opdagede det her med, at man skal booke sine flybilletter i god tid sidste år. Jeg var inde på et site som gav gode råd og sammenligninger. Jeg kunne se, at man faktisk kan komme afsted for det halve af, hvad det ellers vil koste, hvis man først booker i sidste øjeblik.

Så jeg har brugt en del aftener i de sidste måneder på at finde de bedste flybilletter og den lækreste hotellejlighed. Jeg har bestilt det, og det hele er betalt. Så jeg håber bare, at vi ikke løber ind i problemer undervejs. Du ved, sådan noget med flyforsinkelser, aflysninger eller den slags.