Aupair og studie?

Min hustru og jeg har en ven i Manilla – eller faktisk er det en hel familie, vi er på venskabelig fod med. Vi har kendt dem i snart 10 år, og vi besøger dem en gang om året. For nogle uger siden ringede konen i familien til os og spurgte, om vi mon kunne hjælpe hendes kusine, der er ung og gerne vil til Danmark for at arbejde som babysitter og samtidig studere. Men kan man passe et job som au pair og et studie samtidig?

Dansk hjemmeside om Aupair hjalp os

Nu er vi jo langt fra den alder, hvor vi selv kan bruge en aupair pige, så vi var lidt i vildrede. Men heldigvis fandt min hustru frem til en hjemmeside, der formidler kontakt mellem aupairs, babysittere og trængende familier: http://www.ung-i-huset.dk/dk/

Her læste vi en hel del op på emnet, før vi tog kontakt til dem med spørgsmålet om, hvorvidt der er ledige jobs som au pair i Danmark, der kan kombineres med et studie. Og det er der bestemt, men det er vigtigt at få nøje afklaret med værtsfamilierne, hvordan mulighederne er.

Nogle aupair jobs som ung i huset kræver en fuldtids indsats på 37 timer ugentligt, og så er det ikke så nemt at kombinere med et studie. Andre ung-i-huset jobs stiller aupairpigen mere frit i dagtimerne, og her er det uligt at deltage i forelæsninger på universiteter og andre læreanstalter.

Dte er selvfølgelig også vigtigt at sikre, at der er tid til evt. lektier, uden at det går ud over det job, der jo altså skal passes, når man er barnepige og ung i huset.

Vi fik bundet Lucia som kusinen hedder sammen med http://www.ung-i-huset.dk/dk/, og hun har vist allerede fundet to potentielle familier hvor hun kan kombinere jobbet som babysitter / au pair med et studie. Hun vil vist studere dansk, og mon ikke det ender med, at hun så lærer dansk så godt, at hun måske har lyst at blive her?

Selv rejser vi til Manilla igen i marts – og til den tid er hun sikkert allerede ung i huset hos en god familie her i Danmark. Vi har selvfølgelig lovet at være der for hende, hvis hun skulle få brug for det.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On