De billige flybilletter til Berlin her, som I havde booket, blev bare ombooket. Sådan! Uden at I blev spurgt, om det var ok. Uden nogen som helst varsel. Der kom bare en besked via mail, om, at flyselskabet har været nødt til at ændre på jeres bookning. Uforskammet. I gjorde indsigelse og fik pengene, I havde betalt, tilbage. Ærgerligt. Der røg en lang weekend i Berlin, som I egentlig havde gået og glædet jer til. I er dog ikke helt ulykkelige. Berlin er hvor Berlin er. Og bliver der. Så I får nok chancen for at komme dertil igen snart.

Vi vil ud at rejse

Men det her med at komme ud og rejse. Det er faktisk noget, som I også havde glædet jer til. Det her med at møde op i lufthavnen – få tjekket ind, stå i kø, kigge på butikker – og eventuelt købe en ekstra stor plade chokolade – eller en god flaske. Det havde I sådan set også glædet jer til. Og det bliver ikke til noget. Surt. Men, hvad skal I så lave, i den weekend, som I ikke skal til Berlin i alligevel? Kunne I måske forlænge fridagene til en hel uge?

Vi leder efter afbudsrejser i stedet

Jeg spørger, fordi min tanke er, at I kunne kigge lidt på de billige afbudsrejser. Der er mange af dem. Og I kunne eventuelt kigge efter et specifikt rejsemål. Fx kunne I lede efter rejser til Tyrkiet, som kan tilfredsstille ethvert menneskes behov for at afprøve storbylivet. I kunne fx tage på en rejse til Istanbul. Der vil I helt sikkert kunne få mange unikke oplevelser, som I slet ikke kan få i Berlin. Både oplevelser, der hænger sammen med traditioner og kulturen dernede, men også oplevelser, der hænger sammen med livet i moderne storbyer.

Jeg spørger og foreslår, fordi jeg synes bare, at det vil være synd for jer, hvis I ikke får den oplevelse i lufthavnen, som I også har glædet jer til.