Intet nederlag at være 40 år og pludselig single

Det er på dette tidspunkt i mange menneskers liv, at man kan få det, som hedder en midtvejskrise. Det er ganske normalt og aldeles ufarligt, så længe man ikke nedbryder sig selv mere end højst nødvendigt. Tværtimod skal man tage situationen til sig og se det positive i at reflektere over sit liv. Der er grunde til at stille sig selv en masse spørgsmål omkring, hvad man drømmer om eller ønsker at opnå, og hvad det er man generelt vil med resten af sit liv – uden at der skal lægges en plan til punkt og prikke. Det er faktisk noget, som alle mennesker i midten af deres liv burde gøre. Når man er alene og har rundet de 40, så er der uden tvivl mange spørgsmål, der presser sig på.

Hvorfor er jeg alene? Hvorfor er der ingen, der vil have mig? Hvorfor er jeg ikke lykkelig? Det er blot eksempler på nogle af dem, man kan støde på. Folk i denne alder står også i vidt forskellige situationer. Nogle har været alene hele deres liv, mens andre er fraskilt og har børn, og så er der dem, der bare bliver ved med at gå fra den ene til den anden og ikke kan slå sig ned. Men det vigtige at huske på, det er ikke at gå i panik. Der er mange år tilbage af livet på dette tidspunkt, og ikke mindst rigtig mange gode år endnu. Man er på toppen i forhold til jobbet, og man har forhåbentlig fundet sig selv eller i hvert fald kender sig selv, så man på mange områder ved, hvad man gerne vil have.

Slå dig løs selvom du er 40 år og single

Bare fordi man har rundet mere end 40 somre, så skal livet ikke gå i stå. Der er mange, som føler, at de kun må sidde derhjemme, læse bøger eller se TV og ikke mindst gå tidligt i seng. Men der er til tider ikke noget mere opløftende end en skøn tre retters på en uhøjtidelig tirsdag med gode venner eller måske en date. Sidst nævnte er netop et af de områder, som er helliget singlelivet, og det er noget, som man bør nyde, når man endelig er det. For når man finder en at dele livet med i denne alder, så er der mange grunde til, at det er noget, der holder – så hvorfor ikke nyde de uforpligtende dates, engangsknald og flirt. Det er en tid, som man med garanti vil huske tilbage på.

Så husk nu at nyde livet. Tag på spontane weekendophold med veninderne eller tag på druktur til Barcelona med drengene. Når man ikke er afhængig af en partner er det bare om at nyde sin selvstændig. Gør netop det, som gør dig glad. Hvis man ikke er typen, der ønsker et højt tempo, så er det absolut på sin plads at ligge hjemme på sofaen med en varm kop te, yndlings bogen og stearinlys i vindueskarmen.