Weekendophold er sagen

Et par af vores gode venner kom på et kort besøg i aftes, efter at de lige har været på et lækkert weekendophold på en idyllisk beliggende kro. De kom faktisk for at sige tak for den lille ferie på kroen, idet vi har været med til at give dem opholdet som en gave.

Forhistorien er, at vores venner for nylig kunne fejre deres sølvbryllup. Vi var sammen med flere af deres andre venner samt deres ret store familie inviteret til at fejre sølvbrylluppet sammen med dem, og på forhånd havde vi haft en udfordring med hensyn til at finde på en passende gave til dem.

Vores venner har efterhånden nået den alder, hvor de ikke længere mangler nogen form for udstyr til deres hjem, og ærligt talt havde vi heller ikke meget lyst til at give dem en ny kaffemaskine eller hvad ved jeg, for det virker temmelig upersonligt at give den slags køkkenudstyr som gave.

Min kone og jeg var ved at få grå hår i hovedet over at spekulere på en passende sølvbryllupsgave, men pludselig fik min kone den ide, at vi kunne give dem et gavekort til et hyggeligt kroophold, for det er den slags udgifter, man ofte afstår fra, for det er jo i bund og grund ikke en nødvendig udgift.

Derefter begyndte vi at diskutere, hvor det skulle være henne. Vi var helt enige om, at det i hvert fald skulle være et sted i Jylland, hvor både de og vi selv bor, for der er jo ingen grund til at skulle køre alt for langt, når der er masser af kroer at vælge mellem i ens egen landsdel.

Vi gik i gang med at undersøge mulighederne på internettet, hvor masser af kroer tilbyder den slags ophold. Vi fandt hurtigt ud af, at hvis det skulle være et ophold med en vis kvalitet, ville prisen langt overstige det, vi havde tænkt os at ofre på en sølvbryllupsgave til dem.

Derfor valgte jeg at ringe til et par andre af vores venner, som også var inviteret med til sølvbrylluppet, for at høre, om de var interesserede i at gå sammen med os om en gave. Og det var de i høj grad, for de havde nemlig ikke selv fundet på noget endnu, så de var faktisk vildt begejstrede for vores ide.

Vi blev enige om en beløbsramme, og kort efter råbte min kone højt henne fra computeren, for hun havde netop fundet en idyllisk beliggende kro ved Limfjorden, der havde et godt tilbud på et kroophold fra fredag aften til søndag eftermiddag. Og prisen ramte næsten helt præcist det beløb, vi var blevet enige om at give gave for.

Her er tre skønne steder for weekendophold:

I aftes kunne sølvbrudeparret så fortælle, at deres weekendophold på kroen havde været en ubetinget succes. De var blevet mødt med en virkelig fin service og havde hele weekenden følt sig virkeligt forkælede med masser af god mad og et smilende og venligt personale. Det var rart for os at høre, at gaven havde vakt begejstring hos modtagerne.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On