E-handel har haft en kæmpe udvikling i gennem de senere år. Større og større dele af befolkningen befinder sig konstant på nettet, og mange foretager også sine indkøb. At foretage sine køb over nettet er nemt og bekvemt, og man har ofte gode muligheder for at spare en del penge, da produkter ofte kan findes til billigere priser på nettet. I takt med den hastige udvikling inden for e-handel er der således også blevet oprettet flere og flere webshops.

Både B2C og B2B webshops

Denne udvikling er både sket for så vidt angår B2C markedet, men i høj grad også B2B markedet. En god webshop vil give dig alt den information og service om produktet, som du ville kunne få i en fysisk butik. Den eneste forskel er således, at du ikke fysisk kan røre ved produktet. Går du og overvejer at starte en webshop op fra bunden, har du muligheder for at gøre det nemmere eller sværere for dig selv allerede på førstedagen.

Med disse muligheder referer vi til, om du selv eller dine ansatte har meget viden inden for software, og dermed har kompetencerne til at oprette og vedligeholde en webshop. For dig som ikke har denne viden og ekspertise er det muligt, at leje en færdig løsning. Fordelene ved dette er, at du køber en webshop af folk, som er eksperter inden for området og derfor besidder en vis know how og erfaring inden for oprettelse af webshop.

Køber du en færdig webshop, er den testet, og du er sikker på, at den virker. Du skal ikke slås med fejl i SSL-certifikater, udløben hosting eller et chat-system, der bare lever sit eget liv. Du vil således hurtigt kunne starte din webshop, da en allerede eksisterende webshop nemt kan implementeres og tilpasses til dine ønsker og produkter.

Dygtig? Gør det selv-webshop

Hvis du som nævnt besidder en smule mere ekspertise, kan det være en mulighed at bruge standard software, hvor man således selv hoster webshoppen, og selv skal stå for oprettelse, vedligeholdelse m.m. Hvis man har et ønske om en helt unik webshop, eller hvis man har nogle specifikke krav til sin webshop, som ikke kan dækkes af et standardsoftware, er der mulighed for at få et webbureau til at oprette en webshop helt fra bunden af. Dette er dog en meget omkostningsfuld løsning.