Varmepumper er en veludviklet teknologi

Varmepumper har været på markedet i mange år, men det er samtidig en teknologi, som der er udviklet meget på gennem tiden. Faktisk har det aldrig været en bedre investering at få etableret et varmepumpeanlæg. Hvis du sidder i et radiatoropvarmet hus, er der mulighed for at spare mellem 50 til 70 % på varmeregningen, hvis du får udskiftet oliefyret med en luft til vand varmepumpe. Går du fem år tilbage var besparelsen ‘kun’ på 30 til 40 %.

En varmepumpe er dermed bestemt en løsning, som du bør overveje, hvis du har et hus eller sommerhus, hvor der ikke er mulighed for at blive koblet på fjernvarmenettet. Med den store besparelse, som du opnår ved en meget mindre varmeregning, vil din investering i et varmepumpe anlæg være tjent ind på få år. Samtidigt sikrer du dig en god varmeøkonomi i mange år fremover.

Ud over du sikrer dig en god varmeøkonomi er du også med til at beskytte naturen, hvis du skifter over på en løsning med en varmepumpe. Går du fra et oliefyr til en varmepumpeløsning vil der være en væsentlig reduktion i CO2 udslippet, hvilke naturen og fremtidige generationer vil takke dig for.

Er du varm på en både økonomisk og grøn løsning, så er det en god ide at få indhentet en række tilbud på varmepumper og få en konsulent ud og se på, hvilken løsning, som passer til dit hus. Det er vigtigt, at du får den varmepumpe, som passer til huset, ellers kan du ikke være være sikker på, at besparelsen bliver som forventet.

Ligeledes er det vigtigt, at anlægget monteres af en certificeret installatør, for at det er gjort på lovlig vis. Så selv om du er nok så meget handyman, er det altså ikke lovligt selv at installere varmepumpen.

 

 

Author: Max

Share This Post On