Tagpap til sommerhuset

Det er et temmelig gammelt og ret forfaldent sommerhus, vi købte for et lille halvt års tid siden, men det ligger på den mest pragtfulde naturgrund i det pågældende område, og på grund af selve husets ret dårlige stand var det også temmelig billigt.

Det var allerede ved købet vores plan at få det gennemgribende renoveret og også udvidet, så vi får noget bedre plads. Vi er ikke selv så gode til det med håndværk, så vi har været nødt til at få professionelle til at tage sig af det.

I sidste uge havde vi et møde i huset med den tømrermester, som står i spidsen for arbejdet. Han lovede at sørge for de tegninger, der er nødvendige for at få byggetilladelse, og så gennemgik han huset meget grundigt.

Hans konklusion var, at det nok ikke rigtigt kunne betale sig med en renovering. Han foreslog, at vi river hele det gamle hus ned, udvider soklen og bygger et helt nyt hus på den.

Det vil kun være marginalt dyrere, og til gengæld kan vi så give huset en ordentlig isolering, så I sparer en del på opvarmningen mange år fremover, argumenterede han. Det var min kone og jeg for så vidt enige i, og det giver os også langt flere muligheder for at vælge materialer og den slags.

For eksempel bryder vi os ikke meget om de plader af bølgeeternit, der er på taget af det gamle sommerhus. Vi synes, at tagpap er langt flottere, især når der lægges nogle profiler ind under pappet. Og der er jo flere forskellige slags tagpap som du kan se her: http://www.frishop.dk/pl/Tag-Tagpap_4457.aspx

Vores muligheder for at få den ønskede størrelse på badeværelse og køkken er også langt bedre, når der skal bygges fra grunden, for så er vi ikke bundet af den hidtidige rumfordeling, og tømrermesteren bedyrede, at vi heller ikke skulle tænke på, hvor der i forvejen er afløb og vandrør, for det hele er så gammelt, at det alligevel skulle skiftes ud.

Min kone spurgte forsigtigt, om det så var muligt at føre slanger inde i skillevæggene, så hun kunne få opfyldt et gammelt ønske om at få en centralstøvsuger, som kan købes billigt hos Frishop. Sådan en har hun ønsket sig i vores hus i flere år, men vi har valgt at afstå fra det, fordi de nødvendige slanger vil skæmme for meget, når de ikke er skjult i væggene.

Tømrermesteren smilede og sagde, at det efterhånden var sjældent ved nybyggeri, at man ikke skulle forberede et hus på en centralt placeret støvsuger, så det ville i hvert fald ikke blive noget problem og ville heller ikke fordyre byggeriet med mere end udgiften til slangerne.

Nu har vi lavet en skitse over, hvordan vi gerne vil have huset bygget, og tømrermesteren vil have de mere professionelle tegninger klar i næste uge. Han har lovet at gå i gang med byggeriet, så snart byggetilladelsen foreligger, så vores nye sommerhus kan stå færdigt til den kommende sommersæson om nogle måneder.

Så vi glæder os til foråret og sommeren, og vi har aftalt, at vi giver hinanden en lækker terrassevarmer i rustfrit stål i julegave.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On