Sommertid igen

Mexico ferie

Studieværten i nyhederne på tv havde endnu en gang mindet om, at vi den følgende nat gik over fra sommertid til vintertid, og endnu en gang fik vi seere den udmærkede huskeregel, at vi skulle gøre det samme med urene som med havemøblerne: Når vi går over til vintertid, skal havemøblerne selvfølgelig sættes tilbage i skuret, og når vi går over til sommertid skal havemøblerne sættes frem. Med andre ord skulle urene på det tidspunkt sættes en time tilbage.

Jeg kan huske, at det fik mig til at tænke på, at jeg jo ikke havde et til formålet brugbart opbevaringsrum til havemøblerne. Dem lader jeg om vinteren stå på terrassen og pakker dem ind i en beskyttende presenning, så de ikke tager skade af vintervejret. Jeg ønsker mig faktisk et opbevaringsrum som dem de har her på siden.

Vores havemøbler er af teaktræ, og de trænger uanset opbevaringen om vinteren alligevel til at blive frisket op med olie hvert forår, så det udgør egentlig ikke noget problem, at de står under presenningen vinteren over, men min kone brokker sig lidt, for det ser selvfølgelig ikke specielt kønt ud.

Den situation tænkte jeg på forleden morgen, da jeg kom ud til bilen for at køre på arbejde. Der var faldet noget isslag sidst på natten, så bilen var dækket af et temmelig tykt lag is, som det tog mig oceaner af tid at få skrabet af, inden jeg kunne køre. Jeg må indrømme, at jeg bandede stygt over situationen, for trods handsker kom jeg til at fryse grundigt på fingrene.

Det var i den situation, at jeg lovede mig selv, at nu skulle vi have bygget den carport, som vi reelt har savnet, lige siden vi købte vores nuværende hus for tre år siden. Vi var den gang noget forbavsede over, at der slet ikke var nogen garage eller carport til huset, men det havde de tidligere ejere åbenbart ikke savnet.

Da den værste vinter var overstået, gik jeg i gang med det forberedende arbejde. Jeg startede med at undersøge hos kommunen, hvor tæt på skellet ind til naboen, jeg måtte bygge, og beskeden var, at når det drejer sig om en carport, må man bygge helt ud til skel. Men den venlige mand i kommunens tekniske afdeling anbefalede mig varmt at snakke projektet igennem med min nabo på forhånd, så vi kunne undgå uoverensstemmelser omkring sagen.

Det gjorde jeg, og naboen havde intet at indvende – snarere tværtimod idet hækken mellem vores grunde på det pågældende sted var alt andet end køn at se på.

Derefter slog jeg et slag omkring  internettet for at søge efter præfabrikerede carporte, for jeg må indrømme, at det ikke er den helt store håndværker, der ligger gemt i mig, så det ville være en fordel for mig at have noget skræddersyet, der stort set bare skal skrues sammen.

Jeg fandt en velegnet model, hvor der i den bageste ende er et pænt stort og lukket rum med dør ud til haven. Rummet kan jeg så bruge til at stille havemøblerne ind i om vinteren. Nu glæder jeg mig til at komme i gang med byggeriet. Jeg fandt dem her: http://www.lyngsoe.dk/da-DK/Produkter/carporte-st%C3%A5lcarport-dobbeltcarport-garage.aspx

 

Senere skal jeg faktisk ud at rejse, for jeg har fået nogle gode jobs som taler via den amerikanske del af et dansk speaker agency – nemlig A-speakers.com