Sømænd sover i hængekøje

Far, hvad er det for en slags seng, sømændene sover i, spurgte Magnus på 8 år, mens han sad og så en eller anden film på fjernsynet. Jeg aner ikke, hvad filmen hedder, men ud ad øjenkrogen havde jeg konstateret, at det var et eller andet med gamle sejlskibe og nogle pirater.

Jeg kiggede og kunne så fortælle Magnus, at sømændene åbenbart sov i hængekøjer, som var hængt op mellem stolper i skibet. Drengen syntes, at det måtte være spændende at ligge i sådan en form for seng, som han aldrig tidligere havde stiftet bekendtskab med.

Og den samtale blev faktisk en af den slags tilfældigheder, som man senere kan huske tilbage på med et lille smil i øjenkrogen. For Magnus’ spørgsmål inspirerede mig til at gå i gang med at undersøge, om der mon ikke var et sted i vores have, jeg kunne have sådan en hængekøje hængende. Jeg kiggede på mange forskellige hængekøjer her. Det skulle ikke kun være for Magnus’ skyld, for jeg tænkte også lidt på mig selv, idet jeg egentlig godt kunne tænke mig at ligge og slappe af i sådan en, når vejret er til det.

Da jeg lidt senere gik ud i haven for at se mig omkring med hensyn til et egnet sted til at have en hængekøje, blev min kone åbenbart lidt nysgerrig og spurgte, hvad jeg havde gang i. Da jeg fortalte hende det, udstødte hun et dybt suk og sagde, at det var da den mest tåbelige ide, jeg nogensinde havde fået, for hvis jeg først var kommet op i sådan en, ville jeg nok ikke være til at drive ud af den igen.

Nå, hende om det, men realiteterne var, at selv om vi har flere forholdsvis store træer i haven, så står de ikke sådan i forhold til hinanden, at jeg kunne udvælge mig to til at ophænge en hængekøje imellem.

Skidt med det, besluttede jeg mig for at tænke, for så må jeg jo bare købe et hængekøjestativ, som så også har den fordel, at jeg kan flytte rundt på hængekøjen alt efter, om jeg vil ligge i solen eller søge ind i skyggen.

Tilfældet ville, at der i den uges stak af tilbudsaviser fra forskellige supermarkeder og andet var en tilbudsavis fra vores lokale byggemarked, og da jeg bladrede lidt i den, faldt jeg over et tilbud på netop en hængekøje med stativ. Jeg følte mig umiddelbart lidt afskrækket af prisen, som var på den anden side af 1000 kroner, men på den anden side kræves der jo en vis soliditet af sådan et stativ, som selvfølgelig bliver ret hårdt belastet, når man smider sine godt og vel 80 kilo op i hængekøjen.

Så jeg valgte at køre ind til byggemarkedet og kigge nærmere på sagerne. Stativet virkede meget gedigent, og den tilhørende hængekøje var både flot og i et meget tykt og tilsyneladende stærkt stof. Der var tale om en mexicansk hængekøje, og den passede mig fint hvad udseendet angår, så jeg købte den, selv om jeg nok synes, den var temmelig dyr.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On