Slankefoder til hunde

slankefoder

På samme måde som mennesker kan hunde blive for tykke, og faktisk vejer hver fjerde hund for meget, og 1 ud af 10 hunde er decideret fede. Som hundeejer ser man sin hund hver dag, og man lægger måske ikke mærke til de ekstra kilo, som sniger sig på sidebenene.

Det er dog utroligt vigtigt, at man holder øje med hundens vægt, da den, på samme måde som mennesker, kan blive ramt af livsstilssygdomme som sukkersyge og hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en form for gigt, som allerede efter kort tids overvægt kan forværres.

Slankefoder til hunde ← overvægtig og tyk hund, se idealvægt

Der er flere gode og nemme metoder, som kan afgøre, om din hund har lidt ekstra kilo siddende:

  • Man skal kunne mærke hundens ribben, hvis man glider hånden let over hundens brystkasse, samtidig med at man trykker let ind.
  • Stå på en stol og se hunden oppefra – er hunden sund, kan man se taljen efter brystkassen.
  • Hunden skal frit og uhindret bevæge sig rundt.

Er din hund blevet for overvægtig, kan problemet løses ved at skære ned på portionsstørrelserne. Man skal altså sørge for, at energi-indtaget er mindre end det, som hunden forbrænder. Alternativt kan man købe slankefoder til hunden, hvilket der efterhånden findes en del af på markedet.

Godbidder kan resultere i fedme

Der er ikke noget, hunden elsker mere end en godbid. Den logrer med halen og bliver glad, hvilket tit får hundeejeren til at give hunden for flere godbidder, hvilket kan resultere i overvægt. Hyggestunden, hvor hunden får mad og stråler af glæde, bringer hund og ejer tættere sammen. Men bagsiden er altså, at hvis det sker for ofte, så bliver hunden overvægtig.

Hundefoder tilbud – billig hundemad → bedste prissammenligning

I stedet for at hyggestunden foregår omkring maden, bør det foregå omkring en gåtur eller løbetur. Hunden er mindst lige så glad for at blive luftet, og så er det sundere for både hunden og ejeren.

Er man ikke meget for at skære ned i forbruget af godbidder og hundefoder, så er alternativet at servere slankefoder.