Røg fra tørretumbleren

Det var i forgårs, at min kone kaldte på mig ude fra bryggerset. Hun havde fået øje på, at der kom lidt røg fra vores tørretumbler, som hun havde sat i gang nogle få minutter tidligere. Jeg skyndte mig at slukke for maskinen, så der ikke ligefrem opstod en brand i den.

Jeg lod tørretumbleren køle af i en halv times tid, før jeg begyndte at undersøge, om der var tale om et problem, jeg måske selv kunne løse. Det er dyrt at få en fagmand til den slags, og nogle gange oplever man, at der er tale om en lille fejl, man sagtens selv kan rette.

Det havde jeg faktisk et eksempel på for bare tre uger siden, da vores vaskemaskine gjorde knuder. Jeg skilte den delvist ad og kunne se, at der var tale om et lille stykke slange, som efterhånden var mørnet så meget, at der lækkede vand ud af den.

Jeg vidste, hvor man kunne købe reservedele til hvidevarer (hos Nettoparts), og da jeg besøgte forretningen, havde jeg taget den gamle slange med, så jeg kunne være sikker på at få en, der var helt magen til. Ekspedienten var imødekommende og nævnte, at de i forretningen havde alle de forskellige reservedele til Bosch. Jeg blev noget forbavset, for jeg havde ikke fortalt ham, at det var en Bosch vaskemaskine, vi havde, men det kunne han se på det lille stykke slange. Sagen er, fortalte han med et smil, at lige netop det lille stykke slange har været af en alt for dårlig kvalitet på en række af de vaskemaskiner, som blev solgt for fire-fem år siden. Derfor har vi haft en del kunder her i forretningen, som skulle bruge lige netop sådan et stykke slange.

Det var heldigvis billigt, og det var let for mig at sætte det nye stykke slange på, og jeg havde på ekspedientens anbefaling købt nye spændebånd til at fastgøre slangen med, og vores vaskemaskine fungerer perfekt igen.

Men nu var det altså galt med tørretumbleren, og da den havde fået lov til at køle lidt af, begyndte jeg at skille den ad. Det viste sig, at den kilerem, der får tromlen til at dreje rundt, havde sat sig fast, fordi den var blevet flosset på et stykke. Det måtte være varmen fra gnidningen mod hjulet på elmotoren, der havde fremkaldt røgen.

Jeg godtede mig over, at det tilsyneladende var så simpel en sag, at jeg selv kunne ordne reparationen, for det sparer trods alt en hel del penge. Jeg kørte ind til den samme forretning som for nogle få uger siden, og det var pudsigt nok den samme ekspedient, der betjente mig.

Selvfølgelig har vi reservedele til tørretumbler, svarede han på mit spørgsmål, og han var ikke længe om at finde en ny kilerem magen til den gamle, som jeg også i det her tilfælde havde taget med for at være sikker på, at jeg fik en ny i den samme længde.

Det gjorde jeg, og nu har vi igen en tørretumbler, der fungerer perfekt.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On