Proteinslankekure hitter

Det er blevet en folkesygdom at være overvægtig. Den usunde kost og den manglende motion har gjort sit indtog hos alle alle aldre og i alle sociale lag. Proteinkuren ser ud til at være løsningen på fedmeepidemienI mange år har vi alle fået tudet ørene fulde af af man skal spise efter kostpyramiden og at der nederst er kornprodukter som skal gøre dig mæt og det så er der man skal få størstedelen af sin næring fra. Der har gennem årene været meget diskussion omkring madpyramiden og om den i virkeligheden er så sund som man tror den er, eller om det er en falsk sundhed. Madpyramiden er faktisk oprettet i samarbejde med dem der forhandler og sælger kornprodukter, så det sår lidt tvivl omkring det den signalerer.

Der er de sidste par år opstået en ny kostpyramide, som er tilpasset til den måde vi lever på i vesten. Det vil sige med stillesiddende arbejde og ikke så meget motion. Denne kostpyramide tager ikke udgangspunkt i at spise masser af brød, men derimod i en proteinrig diæt som noget der vil hjælpe med at slanke sig hvis man er overvægtig.

Denne omvendte kostpyramide har fået vind i sejlene fra de forskellige proteinkure som er blevet populære over det sidste stykke tid. Her er det specielt Paleo slankekuren som er blevet en populær måde at tabe sig på. For nogen er det blevet en livsstil og en filosofi omkring hvordan man er mere bevidst omkring det man putter i kroppen. En anden slankekur som også er blevet populær er slow carb kuren som også fokuserer på at spise gode proteiner og så toppe op med nogle langsomme kulhydrater som eksempelvis bønner og linser.

Paleo slankekuren tager udgangspunkt i at man spiser den slags mad som mennesket spiste i urtiden og at vores fordøjelse ikke har ændret sig ret meget siden da. Det er med det in mente at mennesker som følger Paleo kuren ikke spiser brød eller andre fødevarer som ikke var tilgængelige i stenalderen. Der er naturligvis nogle som går mere op i det end andre. Det der dog viser sig er at en proteinrig kost faktisk er med til at fjerne en del af overvægten og at man som menneske får det bedre ved at spise varieret kerner, frugt, fisk, oksekød og de andre ting man spiser på denne slankekur.

Hvis ikke man har prøvet slankekuren synes jeg man skal give sig selv den oplevelse at prøve den for at se hvor meget det betyder for kroppen at den får noget mad, den er designet til at spise.

 

Author: Max

Share This Post On