Vi er lige kommet hjem efter en uges dejlig ferie i Paris. Vejret var med os hele ugen, så vi rigtigt kunne nyde solen og den behagelige varme, når vi slentrede rundt i byernes by og fra tid til anden satte os på en fortovscafe for at få en kop kaffe eller et glas koldt øl, hvis vi var nået så langt op på dagen.

Der var dog en lillebitte mistelten i ferieglæden, for vi var taget til Paris sammen med vores gode venner gennem mange år, Karen og Niels. Vi har det bestemt godt sammen med dem, men Karen afslørede et shopping gen, som hun tilsyneladende havde noget svært ved at styre, og hendes hang til at købe enorme mængder af børnetøj med hjem til sine tre børnebørn, skabte faktisk en lille smule skår i glæden.

Karen har altid – siden hun begyndte at få børnebørn – været ualmindeligt interesseret i deres påklædning. Der er tale om tre piger, som Karen og Niels’ to døtre har fået, og de skal i Karens opfattelse helst ligner små, søde dukker, der er klædt i det stiveste puds.

Og så var det, at Karen gik helt amok, da hun i Paris kunne konstatere, at hun kunne få fingre i en masse sødt børnetøj, som ikke ligefrem var i samme design som småpigernes veninder kunne fremvise i børnehaven.

For min kone og mig var det lidt generende, når vi for eksempel sad og hyggede os på en cafe, og Karen så fik øje på en børnetøjsforretning indenfor synsfeltet. Hun nærmest slugte sin kaffe, undskyldte sig og travede ned ad gaden for at kiggede nærmere på det udstillede børnetøj.

Og i de fleste tilfælde vendte hun tilbage med nogle smarte bukser, bluser eller en enkelt gang små kjoler, der kunne få de tre børnebørn til at ligne små prinsesser. Karen har helt styr på de størrelser i tøj, som de små piger skal bruge, så hun holdt sig bestemt ikke tilbage.

Heldigvis er min egen kone noget mere tilbageholdende med den slags, så det var begrænset, hvad vi havde med hjem til vores egne to børnebørn fra ferien i Paris. Men lidt blev det da til, for i et stormagasin faldt min kone over nogle shorts, som kan bruges af både piger og drenge, og da vores børnebørn er en af hver, var det oplagt at købe et par til dem hver, for de ser nu søde ud, når de er nogenlunde ens klædt på.

Vi fandt også nogle sokker med samme diskrete mønster som på shortsene, så dem skulle de to små selvfølgelig også have.

Karen og Niels var med i stormagasinet, men Karen kiggede bare på. Hendes indkøb af tøj til børnebørnene skulle med himlens vold og magt foregå i de specielle modebutikker, der kun har tøj til børn, for hun ønskede at komme hjem med noget, der er så specielt som muligt.

Da vi havde to dage tilbage i Paris, sagde Niels heldigvis stop med hensyn til køb af børnetøj, for der var ikke plads til mere i deres kufferter.

[box type=”info”] Vil du hellere købe tøj til børn i Danmark, kan det anbefales at tage et kig på online butikken Funky Little Monkey[/box]