For miljø eller pengepung?

Lige meget om du ønsker et energirigtigt sommerhus på grund af miljøet eller pengepungen, så kan det være en rigtig god idé at gå sommerhuset efter i sømmene. Rigtig mange danske sommerhuse er efterhånden af ældre dato, og selvom vi er blevet rigtigt godt til at gøre vores helårsbolig energirigtig, så halter mange sommerhuse stadig bagefter.

Når vi ikke er lige så gode til at vedligeholde sommerhuse ved for eksempel at få dem efterisolerede, så skyldes det nok, at vi føler, at vi tilbringer så lidt tid i et sommerhus, at det ikke kan betale sig at bruge penge på at gøre sommerhuset energirigtigt.

Manglende isolering

Før i tiden var sommerhuse noget primitivt, hvor det ikke engang var en garanti, at der var indlagt el og vand. I dag vil vi imidlertid gerne nyde de samme bekvemmeligheder som i vores helårshuse, og her halter isoleringen i et sommerhus bagefter. Hvis du gerne vil nyde en bedre varme i dit sommerhus, så kan det være en rigtig god idé først at få gået husets isolering efter i sømmene. Hvis huset ikke er ordentligt isoleret, så kan det være stort set umuligt at opnå en energirigtig opvarmning af sommerhuset.

Forældede opvarmningskilder

Mange sommerhuse bliver desuden også holdt tilbage af, at de har forældede opvarmningskilder. I rigtig mange sommerhuse finder man for eksempel el-radiatorer, der selvom de er nemme at installerer også er rigtig dyre i drift, hvis man gerne vil have en god varme i sommerhuset. De var en fin opvarmningskilde før i tiden, men i dag er der andre og bedre alternativer på markedet, som for eksempel de lækre varmepumper, der er enormt billige i drift selvom de selvfølgeligt koster lidt i anskaffelsespris.

Hvis du kombinere en ordenligt efterisolering af sommerhuset med en god varmepumpe, så er der ikke lang ved til et energirigtigt sommerhus.

Her er to gode links til relevante sider:
http://www.lavenergi.dk
http://nyehuse.dk/skift-den-gamle-braendeovn-ud/

Author: Max

Share This Post On