Lære dansk på efterskole

Hvis man som fremmed kommer til Danmark, er noget af det første der skal læres jo sproget. For unge og yngre er det sjældent så svært, som det er for de lidt ældre. Unge lære rjo hurtigere og bedre. Men uanset det, er det altid en god ide at fremskynde indlæringen af dansk. Og en rigtig god måde at gøre det på, er at sende den/de unge på en efterskole. Det giver ganske enkelt en fantastisk læring.

Efterskole og sprog

Ved at bo og leve skoledagene 24/7, som man gør det på en efterskole, tales der jo dansk omkring en hele tiden. Og det er nok den stærkeste indlæring, der overhovedet kan gives. Dels foregår undervisningen jo naturligt på dansk, og dels tales der dansk på værelserne, i spisesalen og i alle andre fritidsarealer.

Når det danske sprog er omkring den unge konstant, giver det en markant hurtigere indlæring. Og så må vi jo heller ikke undervurdere værdien af den kulturelle uddannelse, der er så nødvendig fro at blive en integreret borger i det danske samfund. Hvor ofte ser vi ikke anden og tredje generations indvandrere stå som næsten umælende individer, fordi de ikke har fået den sproglige og kulturelle påvirkning, der skal til for at gøre dem til gode borgere i det danske samfund?

En af de gode og kendte efterskoler er Nr. Åby Efterskole

Jeg skal ikke kunne sige. om de har særlige erfaringer med nydanske elever, men jeg ved i hvert fald. at Nr. Åby Efterskole har et fremragende ry og har haft det i mange år.

Har du selv nogen erfaringer med at elever lærer dansk hurtigere på en efterskole end på en almindelig folkeskole?